Woningcorporaties

Als woningcorporatie is het van groot belang om inzicht in de (lokale) markt te hebben. Op deze manier kunt u aansluiten bij de wensen van woningzoekenden en bij huidige huurders. Op basis van die inzichten kunt u bijvoorbeeld bij nieuwe ontwikkelingsprojecten de juiste keuzes maken als het gaat om de locatie, type en aantal woningen, prijs en doelgroep. Meer inzicht in de markt en in wensen van de doelgroep vergroot uw kansen op een succesvolle exploitatie van woonruimte. Op basis van onze ervaring kunnen wij u uitstekend van dienst zijn met diverse vormen van onderzoek.

Onderzoek voor woningcorporaties

Door middel van een mix aan onderzoeksmethoden kunnen wij u inzicht geven in uw marktsituatie of in behoeften en ervaringen van doelgroepen zoals huurders en medewerkers. Voorbeelden van onderzoeken die wij voor woningcorporaties hebben uitgevoerd zijn:

Een onderzoek onder medewerkers hoeft niet altijd groots opgezet, arbeidsintensief en duur te zijn. Wij beschikken over vragenlijsten en methoden die bewezen succesvol zijn. U kunt hier ook mee benchmarken.

  • Huurdersonderzoek

Bij een huurdersonderzoek staan ervaringen en behoeftes van huurders centraal. Wij kunnen een onderzoek op maat voor u opstellen of sluiten aan bij initiatieven vanuit de markt, zoals de Aedes-benchmark.

Hoe kijken (potentiële) huurders aan tegen een woningcorporatie? Hebben ze positieve of negatieve associaties? Welk effect heeft dit op de vraag naar huurwoningen van deze corporatie? Etc. Wij hebben veel ervaring met imago onderzoek en kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

  • Maatwerkonderzoek

Wij hebben onderzoek gedaan naar de wensen van huurders in relatie tot het scheiden van wonen en zorg. Of naar het effect van en ervaringen met de communicatie van een woningcorporatie. Wij kunnen op basis van uw behoefte een maatwerk onderzoeksplan opstellen.


Enneüs is een onderzoekspartner die zorgvuldig te werk gaat. De communicatie verloopt makkelijk en de samenwerking soepel. Wij zijn erg tevreden over de helder geformuleerde rapportage. 

Frits van den Boomgaard – Adjunct-directeur Eemland Wonen


Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over onderzoek voor woningcorporaties, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).