Werk & Re-integratie

Sommige mensen staan op een grote afstand van de arbeidsmarkt en komen niet zelf aan het werk. Zij kunnen wat hulp gebruiken. Deze mensen worden vanuit verschillende organisaties ondersteund in hun zoektocht naar passend werk. Denk hierbij aan gemeenten, werkbedrijven (voormalige SW-bedrijven, sociale werkvoorziening), werkleerbedrijven en re-integratiebedrijven. Wij ondersteunen deze organisaties met het uitvoeren van marktonderzoeken en klanttevredenheid- en ervaringsonderzoeken.

Verplichte onderzoeken: UWV klanttevredenheidsonderzoek

Sommige onderzoeksvragen komen voort uit een verplichting. Denk hierbij aan de verplichting van het UWV waarbij re-integratie bedrijven verplicht zijn om periodiek een klanttevredenheidsonderzoek UWV uit te laten voeren over de beëindigde dienstverlening. Wij voeren al jaren voor een vaste en groeiende klantengroep dit soort onderzoeken uit.

Maatwerkonderzoek voor werkbedrijven

De afgelopen jaren hebben wij voor diverse werkbedrijven (of: leerwerkbedrijven) een naamsbekendheidsonderzoek/imago-onderzoek of klantenonderzoek mogen uitvoeren. We voeren voor verschillende lidorganisaties van Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt, periodiek onderzoek uit.

Deze organisaties, die zorgen voor een goede match op de arbeidsmarkt tussen werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben sinds de wetswijzigingen vaak een transformatie doorgemaakt. Qua organisatie én qua merk. Onderzoeksbureau Enneüs helpt hen aan de noodzakelijke inzichten om tot effectieve bedrijfsvoering te komen; denk hierbij aan vraagstukken als:

  • Wat is de naamsbekendheid of het imago van de organisatie?
  • Kennen bedrijven uit de regio ons merk? Weten zij wat we doen?
  • Welke percepties hebben werkzoekenden bij onze organisatie?
  • Wat is de tevredenheid van werkgevers en werkzoekenden?
  • Hoe verhoudt zich dat tussen de verschillende groepen?
  • Etc.

Voor ieder vraagstuk, kunnen wij een passende onderzoeksoplossing bieden. Wij hebben diverse voorbeeldprojecten voor u uitgewerkt die nader ingaan op bovenstaande vraagstukken. Hiermee krijgt u beter zicht op wat mogelijk is qua onderzoek.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over mogelijkheden van onderzoek op het gebied van werk en re-integratie, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.