Bouw & Infrastructuur

Marktwerking, sociaal-culturele trends, wetswijzigingen, veranderingen in het politieke landschap en maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor dynamiek in de ruimtelijke ordening. Het (her)inrichten van gebieden brengt daardoor veel uitdagingen met zich mee. Aan de hand van onderzoek geven wij overheden, projectontwikkelaars en woningcorporaties inzichten die nodig zijn om gefundeerde keuzes te kunnen maken als het gaat om bijvoorbeeld plannen met betrekking tot nieuwbouw, voor de ontwikkeling van een bedrijventerrein of het herinrichten van infrastructuur. Wat is de haalbaarheid hiervan? Welke rol spelen stakeholders in dit geheel? En is er bijvoorbeeld voldoende draagvlak voor? 

Stakeholdersonderzoek

Een bouwproject kan een enorme impact hebben op de fysieke leefomgeving van stakeholders zoals omwonenden, bedrijven en weggebruikers. Of het nu gaat om de aanleg van infrastructuur zoals een nieuwe weg, windmolenpark of het realiseren van een woonwijk; omwonenden kunnen hinder ondervinden van de aanwezige of geplande bouwwerkzaamheden. Adequaat omgevingsmanagement is dan ook van essentieel belang.

Wij ondersteunen betrokken organisaties met het uitvoeren van onderzoek onder omwonenden en andere stakeholders waarbij wij onderzoek doen naar bijvoorbeeld hun wensen, behoeften, ervaringen met de communicatie en de hinderbeleving.

Wij werken hierbij in opdracht van onder andere gemeenten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en woningcorporaties.


We zijn enthousiast over de samenwerking met Enneüs. Ze denken met ons mee, gaan praktisch te werk en leveren bruikbare resultaten voor onze omgevingsaanpak.

Petra Zuidam – Communicatieadviseur Max Bögl


Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over onderzoek ten behoeve van bouw & infrastructurele projecten, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).