Werkdruk: de werknemer onder druk

24 januari 2023

Werkdruk is een groot probleem voor tal van organisaties. Vandaag publiceerde Nu.nl er nog een artikel over. In verschillende sectoren is sprake van toenemend verzuim en personeelstekort. Ook in de zorg zien we deze thema’s steeds weer terugkeren.

Zicht op de werkdruk bij uw organisatie

Een hoge werkdruk leidt naast een verzuim tot verminderd werkplezier. Er wordt niet voor niets gezegd dat blije medewerkers zorgen voor blije cliënten. Medewerkers zijn het visite kaartje van de organisatie. Als zij ongelukkig zijn, heeft dit direct invloed op cliënten en andere betrokken. Het is daarom erg belangrijk om een (te) hoge werkdruk op tijd te signaleren en daarop in te spelen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Werkdruk is slechts één van de vraagstukken die in organisaties spelen aan de kant van zowel medewerkers als bestuur. Hoe staat het met de werkdruk in uw organisatie? En zijn uw medewerkers van mening dat er genoeg aandacht is voor de werk-privébalans? Wordt er voldoende aandacht besteed aan agressie en geweld op de werkvloer?

Bovenstaande zijn slechts voorbeelden van thema’s die aan bod (kunnen) komen in een medewerkersonderzoek bij Enneüs. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Enneüs op het gebied van medewerkersonderzoek? Neem dan contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp. U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt met ons onderzoeksbureau bellen op 050 71 15 255 (locatie Groningen) of 030 – 20 74 268 (locatie Utrecht).

Delen via: