Wat vindt de zorggebruiker? 150.000 reviews op ZorgkaartNederland over zorginstellingen geanalyseerd door ons moederbedrijf ZorgfocuZ

8 september 2020

Hoe bepaal je naar welke zorgorganisatie je gaat? Op basis van mening van anderen? Cijfermatige beoordelingen van consumenten en gebruikers lijken steeds meer gebruikt te worden om keuzes te maken in de producten, diensten of zorg die je afneemt. In Nederland is ZorgkaartNederland hier koploper in en sinds kort is onderzoeksbureau ZorgfocuZ (het moederbedrijf van Enneüs) een door ZorgkaartNederland erkend meetbureau voor het verzamelen van cliëntervaringen die op ZorgkaartNederland gedeeld kunnen worden.

ZorgkaartNederland wordt door diverse partijen (zorginstellingen, verzekeraars, zorgconsumenten etc.) steeds meer omarmd als het landelijke platform voor patiëntwaarderingen. Zo zal de verpleeghuissector vanaf 2021 tevredenheid gaan meten via de vragenlijst van ZorgkaartNederland. ZorgfocuZ levert graag haar bijdrage met 1) het verzamelen van waarderingen voor individuele zorginstellingen uit diverse sectoren en 2) resultaten onder de aandacht brengen bij het brede publiek met actuele analyses.

Onze collega Patrick Plattje van ZorgfocuZ heeft maar liefst 150.000 openbare waarderingen van ZorgkaartNederland nader geanalyseerd. De analyses geven inzicht in hoe goed de zorg gewaardeerd wordt door haar gebruikers. Lees meer over het onderzoek en de resultaten op de website van ZorgfocuZ.

Delen via: