Vacature stage marketing en sales

Functieomschrijving

Vindt jij het leuk om klanten te benaderen en wil jij je verder ontwikkelen op het vlak van sales, accountmanagement of marketingcommunicatie? Dan is een (afstudeer)stage bij ons onderzoeksbureau iets voor jou! We kijken hierbij naar je leerdoelen en komen gezamenlijk tot een plan voor de wijze waarop jij het maximale uit je stage kunt halen. Het is de bedoeling dat je mee gaat draaien in ons marketing & salesteam en zelf ook salesacties gaat uitvoeren. Vanaf september 2024 zijn we weer opzoek naar een stagiair!

Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland. Samen met ons tweede merk Enneüs werken we voor een diversiteit aan organisaties. Denk hierbij aan gemeenten, ministeries, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkveldenen www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor ZorgfocuZ en Enneüs. Bekijk deze pagina’s voor de type onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/dienstenen www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Wat ga je doen?

 • Je krijgt alle ruimte om je schoolopdracht uit te voeren. Je krijgt een stagebegeleider toegewezen en we zullen ervoor zorgen dat je een opdracht kunt uitvoeren die aansluit op je wensen en behoeftes en de vereisten vanuit de opleiding. Je zult naast het uitwerken van je schoolopdracht meewerken in onze organisatie.
 • Identificeren en benaderen van potentiële klanten in de zorgsector.
 • Ondersteunen van senior accountmanagers bij het beheren van bestaande klantrelaties.
 • Assisteren bij het ontwikkelen en uitvoeren van marketing- en communicatiestrategieën.
 • Creëren van boeiende content, zoals nieuwsbrieven, sociale media-inhoud en blogposts.
 • Ondersteuning bij de uitvoering van marktonderzoek.
 • Bij ZorgfocuZ en Enneüs bieden we allerlei type onderzoeksoplossingen aan. Dit gaat van meer gestandaardiseerde onderzoeken tot aan echte maatwerk onderzoeksprojecten. Gestandaardiseerde onderzoeken zijn onderzoeken die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Denk hierbij aan de inzet van een bepaalde methodiek (b.v. schriftelijke vragenlijsten of de inzet van interviewers) of een vastgelegde vragenlijst. In het geval van maatwerk onderzoeken gaat het echt om het in kaart brengen van de klantbehoefte, waarna wij een (uitgebreid) plan van aanpak opstellen. Vanuit je stage ga jij je eerst vooral bezighouden met de meer gestandaardiseerde onderzoeksoplossingen. Dit zijn mooie diensten om de fijne kneepjes van het vak te leren.
 • Naast het proactief benaderen van organisaties/personen komen er ook aanvragen binnen via de lopende acties (LinkedIn, Adwords, demo-aanvragen). Samen met het team geef je hier een vervolg aan.
 • Je zult actief betrokken worden binnen ons team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen. Je krijgt de nodige trainingen en ook de ruimte om ‘mee te lopen’ met collega’s die meer in de uitvoering werkzaam zijn zodat je een goed beeld krijgt wat wij zoal doen.

We bieden je graag de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een dienstverlenend bedrijf. Wij zijn een middelgrote organisatie (35 fte) en hebben een platte organisatiestructuur. Dat zorgt ervoor dat je je echt onderdeel zult voelen van het team.

Tot slot, vinden we het leuk om te benoemen dat menig stagiair bij ons ‘is blijven hangen’. Soms in de vorm van een bijbaan (in sales of onderzoek) of in de vorm van een vaste aanstelling. Mogelijk ligt dat ook voor jou in het verschiet.

Wat vragen wij?

 • Commerciële opleiding;
 • Je kunt goed communiceren (mondeling, e-mail/chat);
 • Je hebt oprechte interesse in personen en organisaties en bent niet bang om contact te leggen met onbekende mensen;
 • Je bent op zoek naar een stage waar aandacht is voor de persoon en waarbij werkplezier (en ook de nodige humor) voorop staat;
 • Enige kennis van marktonderzoek is een pré, maar geen vereiste;
 • Je bent pragmatisch, ondernemend, oplossingsgericht en zelfsturend.

Wat bieden wij?

 • Een prettige stageomgeving met leuke collega’s;
 • Passende stagevergoeding;
 • Goede begeleiding;
 • Andere voorzieningen zoals een laptop en telefoon;
 • Heerlijke koffie

Solliciteren?

Als jij gelooft dat je het aanstormende verkooptalent bent dat we zoeken, stuur dan jouw CV en een korte motivatiebrief naar Imme van der Velde(i.vandervelde@zorgfocuz.nl). Of bel voor meer informatie naar 06 – 25 15 88 95. We kijken uit naar jouw sollicitatie.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten