Vacature – Accountmanager

VACATURE VOOR 32-40 UUR PER WEEK

Vind jij het leuk om met klanten in gesprek te gaan, inhoudelijk advies te geven en te zorgen voor duurzame klantrelaties? Dan is de functie van accountmanager bij ZorgfocuZ/Enneüs iets voor jou!

Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland. Samen met ons tweede label Enneüs werken we voor een diversiteit aan organisaties. Denk hierbij aan gemeenten, ministeries, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken, onderwijsinstellingen en zorginstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor ZorgfocuZ en Enneüs. Bekijk deze pagina’s voor de type onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/diensten en www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Over de rol

Als accountmanager maak deel je uit van ons sales- en accountteam. Dit team bestaat uit twee allround sales- en accountmanagers, een sales consultant is en enkele Adviseurs binnen onze organisatie die betrokken zijn bij maatwerktrajecten.

Als accountmanager ben je de spil tussen ons bureau en onze klanten. Met je kennis over onderzoek en onze diensten ben je in staat om mee te denken over de informatiebehoefte van onze klanten en geef je advies over de meest geschikte onderzoeksoplossingen en de wijze waarop wij klanten kunnen ondersteunen. Met behulp van bestaande formats vertaal je dit in offertes en stem je dit af met de klant.

Je beheert een deel van ons klantenportfolio. Voor klanten en interne medewerkers ben je het aanspreekpunt voor contractuele en commerciële vragen.

Wij zoeken niet een ‘klassieke verkoper’. Wij hebben geen behoefte aan gladde praatjes. Waar het ons om gaat is dat je betrouwbaar en dienstverlenend bent naar onze klanten toe. Je maakt afspraken met de klant en zorgt dat ze worden nagekomen.

Je bent in staat om meerdere ballen in de lucht te houden. Zo kun je op een dag bezig zijn met het ‘uitzetten van lijntjes’ voor nieuwe projecten, schrijven van offertes, bijwonen van een startsessie voor een nieuw project, in orde maken van je administratie (in ons CRM) en sta je nog even een nieuwe klant te woord die een spoedje heeft voor een nieuwe klus.

Als accountmanager bij ZorgfocuZ/Enneüs ben je niet per definitie veel op pad. Veel van de contacten die wij leggen, gebeuren in eerste instantie vanuit ons kantoor per beeldbellen, telefoon en email. Indien gewenst ga je alleen of met een collega op pad voor afspraken met klanten.

Wat verwachten wij van jou?

Je herkent jezelf verder in de volgende eisen:

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding;
 • Je hebt rond de 2 jaar ‘bureau’ervaring in een soortgelijke functie;
 • Werkervaring met marktonderzoek heeft onze voorkeur en is een grote pré;
 • Je wilt na je eerste (of tweede) baan een volgende stap maken in je carrière;
 • Je bent pragmatisch, ondernemend en oplossingsgericht;
 • Je haalt voldoening uit het leggen van nieuwe contacten en het binnenhalen van opdrachten;
 • Je bent van nature extravert en outgoing, houdt van de gezelligheid van een hecht team waarin naast het neerzetten van resultaten ook voldoende plaats is voor ontspanning en teamactiviteiten. En niet onbelangrijk: je hebt humorrr!

Wat bieden wij?

 • Een marktconform basissalaris;
 • Persoonlijke begeleiding;
 • Een fijne werkplek (met goede koffie);
 • Mogelijkheden voor hybride werken (thuis en bij ons op kantoor (vestigingen Groningen en Utrecht);
 • 30 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband) en 8% vakantietoeslag;
 • Deelname aan een pensioenregeling met bijdrage van de werkgever;
 • Een aantrekkelijke sportregeling.

Wij hebben een mooi kantoor in de stad Groningen en een aantal werkplekken in Utrecht waar andere collega’s te vinden zijn. Wij hebben een ‘platte’ organisatie waarin we je veel vrijheid en verantwoordelijkheid geven om het maximale uit je rol te halen. 

Interesse?

Neem dan contact op met Janet van der Ploeg (sollicitatie@enneus.nl) en stuur een korte motivatie en je CV door. Mochten wij een match met jou zien, dan nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten