Vacature – Junior Sales Consultant


VACATURE VOOR 32-40 UUR PER WEEK | PER DIRECT

Vind jij het leuk om prospects te benaderen en haal jij voldoening uit het binnenhalen van nieuwe klanten? Dan is de functie van Junior Sales Specialist bij ons onderzoeksbureau iets voor jou!

Over ZorgfocuZ en Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland, en samen met ons tweede label Enneüs werken we voor overheids- en non-profitorganisaties. Vanuit Enneüs werken we voor organisaties als ministeries, provincies, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken en onderwijsinstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd voor een diversiteit aan klanten, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor beide organisaties. Bekijk deze pagina’s voor een beeld van de onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/diensten en www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van ons sales, account & marketing team. Dit team bestaat uit twee allround sales- en accountmanagers, een directe collega die ook sales specialist is en enkele adviseurs binnen onze organisatie die betrokken zijn bij maatwerksales trajecten. Het team hopen we binnenkort ook uit te breiden met een marcom-specialist (zie de vacature).
 • Bij ZorgfocuZ en Enneüs bieden we allerlei type onderzoeksoplossingen aan. Dit gaat van meer gestandaardiseerde onderzoeken tot aan echte maatwerk onderzoeksprojecten. Gestandaardiseerde onderzoeken zijn onderzoeken die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Denk hierbij aan de inzet van een bepaalde methodiek (b.v. schriftelijke vragenlijsten of de inzet van interviewers) of een vastgelegde vragenlijst. In het geval van maatwerk onderzoeken gaat het echt om het in kaart brengen van de klantbehoefte, waarna wij een (uitgebreid) plan van aanpak opstellen. Als salesspecialist ga jij je vooral bezighouden met de gestandaardiseerde onderzoeksoplossingen. Samen met het team identificeer je de product-markt combinaties die je wilt gaan benaderen. Vervolgens ga je prospects benaderen met als doel het maken van een afspraak of het uitbrengen van een offerte.
 • Je zult actief betrokken worden bij het team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen. Je zult merken dat het werk je daardoor op termijn steeds makkelijker afgaat.
 • Naast het proactief benaderen van organisaties/personen komen er ook aanvragen binnen via de lopende acties (LinkedIn, Adwords, demo-aanvragen). Samen met het team geef je hier ook een gevolg aan.  
 • Je bent in staat om meerdere ballen in de lucht te houden. Je schaakt vaak op meerdere borden tegelijkertijd: zo kun je op één dag bezig zijn met het ‘uitzetten van lijntjes’ voor nieuwe projecten, het schrijven van offertes, het zorgen voor een ordelijke administratie in ons CRM en ook sta je nog even een nieuwe klant te woord die een spoedje heeft voor een nieuwe klus.
 • Je bent als sales specialist niet veel op pad. Veel van de contacten die wij leggen, gebeuren in eerste instantie vanuit ons kantoor per telefoon, e-mail en tegenwoordig vaak ook via videobellen.
 • Je maakt onderdeel uit van ons sales, account en marketing team en hebt een directe collega die ook sales activiteiten verricht zoals jij.

Een voorbeeld van wat je gaat doen

Thuiszorgorganisaties dienen jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren met de PREM Wijkverpleging. De resultaten van deze meting maken onderdeel uit van een verantwoordingsverplichting en worden gedeeld met onder andere het Zorginstituut Nederland, zorgverzekeraars en de branche- en beroepsverenigingen.

De PREM Wijkverpleging is een cliëntervaringsonderzoek dat bestaat uit een gestandaardiseerde vragenlijst. De vragenlijst kan op verschillende manieren worden afgenomen bij cliënten, denk hierbij aan het versturen van de vragenlijsten per post of via onze interviewers waarbij we de vragenlijst telefonisch bij een cliënt afnemen.

In Nederland zijn er enkele duizenden organisaties die thuiszorg aanbieden. In potentie zijn dit dus klanten die gebruik kunnen maken van onze diensten.

Jij bedenkt met het team een plan om deze organisaties te benaderen. Je zult uiteraard voorbereidende werkzaamheden treffen zoals het opmaken van een contactenlijst en het in kaart brengen van de juiste contactpersonen (kun je opzoeken via de website van de prospects of via LinkedIn).

Een succesvolle manier van benaderen is door deze organisaties te bellen, van daaruit in contact te komen met de juiste contactpersonen, de behoefte te bepalen en afhankelijk van de uitkomsten nadere informatie of een offerte te sturen.

Wat ga je niet doen?

Omdat elk bedrijf een ander perspectief heeft op sales is het handig om te weten wat je niet gaat doen bij ons:

 • Keiharde sales targets najagen;
 • Prospects ‘spammen’ / blijven achtervolgen;
 • Producten verkopen die klanten niet nodig hebben.

Doorgroeimogelijkheden

Bij Enneüs maken we een gezonde groei door. De ervaring leert dat medewerkers ook meegroeien met onze organisatie al naar gelang de opgedane ervaring en de eigen groeiambities. Vanuit de functie van Junior Sales Specialist kun jij dan op termijn ook doorgroeien naar medior of senior rol op gebied van sales. Dit betekent dat je minder tijd besteedt aan contact leggen met prospects en je meer bezig houdt met opvolgen van leads, oftewel: het voeren van gesprekken en sluiten van deals.

Wat vragen wij?

 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Je kunt goed communiceren per telefoon en tekst (e-mail/chat);
 • Een starter of enige ervaring in de sales bij een dienstverlenende organisatie;
 • Je hebt oprechte interesse in personen en organisaties en bent niet bang om contact te leggen met onbekende mensen;
 • Heb je concrete kennis van marktonderzoek dan is dat zeker een pré;
 • Je bent pragmatisch, oplossingsgericht en zelfsturend;
 • Je hebt humor, je bent energiek, daadkrachtig en ondernemend.

Wat bieden wij?

 • Een positie voor 32/40 uur bij één van de grootste marktonderzoeksbureaus van Noord-Nederland, dat steeds verder groeit en bloeit; 
 • Een prettige werkomgeving met leuke collega’s;
 • 30 vakantiedagen (o.b.v. fulltime dienstverband) en 8% vakantietoeslag;
 • Uiteraard ook een passend en marktconform salaris;
 • Andere voorzieningen zoals een laptop en telefoon;
 • Wij hebben een mooi kantoor in de stad Groningen waar je komt te werken met collega’s met dezelfde drive om leuke projecten te doen en plezier te maken in het werk;
 • Heerlijke koffie. 😉

Interesse?

Neem dan contact op met Janet van der Ploeg (sollicitatie@enneus.nl) en stuur een korte motivatie en je CV door. Mochten wij een match met jou zien, dan nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten