Vacature – Traineeship Sales Consultant

TRAINEESHIP SALES CONSULTANT | LOCATIE GRONINGEN

Vind jij het leuk om prospects te benaderen en wil jij je verder ontwikkelen op het vlak van sales en accountmanagement? Dan is de Traineeship Sales Consultant bij ons onderzoeksbureau iets voor jou! Wij bieden je de juiste handvatten om te groeien op het vlak van sales en accountmanagement met als doel om binnen een half jaar een volwaardig lid van ons team te zijn.

Over Enneüs

ZorgfocuZ is het grootste onderzoeksbureau van Noord-Nederland, en samen met ons tweede label Enneüs werken we voor overheids- en non-profitorganisaties. Vanuit Enneüs werken we voor organisaties als ministeries, provincies, waterschappen, woningcorporaties, bibliotheken en onderwijsinstellingen. Jaarlijks worden meer dan 500 onderzoeken uitgevoerd voor een diversiteit aan klanten, verspreid over heel Nederland. Zie ook www.zorgfocuz.nl/werkvelden en www.enneus.nl/werkvelden.

Vanuit beide merken werken we onder één dak en onze medewerkers doen projecten voor beide organisaties. Bekijk deze pagina’s voor een beeld van de onderzoeken die wij zoal uitvoeren: www.enneus.nl/diensten en www.zorgfocuz.nl/diensten.

Wij zetten diverse onderzoeksmethoden in. Waaronder kwantitatief onderzoek (zoals schriftelijk, online of telefonisch vragenlijstonderzoek), kwalitatief onderzoek (zoals diepte-interviews en groepsgesprekken) en andere methoden zoals deskresearch en consumentenpanels.

We werken met een enthousiast team, met ieder zijn eigen talent. Er is geen dag hetzelfde en er is altijd ruimte en aandacht voor het verder ontwikkelen van de organisatie en jezelf!

Wat ga je doen?

  • Je maakt deel uit van ons sales, account & marketing team. Dit team bestaat uit twee allround sales- en accountmanagers, een directe collega die ook Sales Consultant is en enkele adviseurs binnen onze organisatie die betrokken zijn bij maatwerksales trajecten. Het team hopen we binnenkort ook uit te breiden met een marcom-specialist (zie de vacature).
  • Bij Enneüs bieden we allerlei type onderzoeksoplossingen aan. Dit gaat van meer gestandaardiseerde onderzoeken tot aan echte maatwerk onderzoeksprojecten. Gestandaardiseerde onderzoeken zijn onderzoeken die aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen. Denk hierbij aan de inzet van een bepaalde methodiek (b.v. schriftelijke vragenlijsten of de inzet van interviewers) of een vastgelegde vragenlijst. In het geval van maatwerk onderzoeken gaat het echt om het in kaart brengen van de klantbehoefte, waarna wij een (uitgebreid) plan van aanpak opstellen. Vanuit je Traineeship Sales Consultant ga jij je eerst vooral bezighouden met de gestandaardiseerde onderzoeksoplossingen. Dit zijn mooie diensten om de fijne kneepjes van het vak te leren. Samen met het team identificeer je dan de product-markt combinaties die je wilt gaan benaderen. Vervolgens ga je prospects benaderen met als doel het maken van een afspraak of het uitbrengen van een offerte.
  • Je zult actief betrokken worden bij het team waardoor je onze organisatie, onze diensten en de werkvelden waar we voor werken steeds beter leert kennen. Je  krijgt de nodige trainingen en ook de ruimte om ‘mee te lopen’ met collega’s die meer in de uitvoering werkzaam zijn. Je zult merken dat het werk je daardoor op termijn steeds makkelijker afgaat.
  • Naast het proactief benaderen van organisaties/personen komen er ook aanvragen binnen via de lopende acties (LinkedIn, Adwords, demo-aanvragen). Samen met het team geef je hier ook een gevolg aan.  
  • Je bent vanuit je Traineeship Sales Consultant niet veel op pad. Veel van de contacten die wij leggen, gebeuren in eerste instantie vanuit ons kantoor per telefoon, e-mail en tegenwoordig vaak ook via videobellen.

Doorgroeimogelijkheden

Bij Enneüs maken we een gezonde groei door. De ervaring leert dat medewerkers ook meegroeien met onze organisatie al naar gelang de opgedane ervaring en de eigen groeiambities. Vanuit de Traineeship Sales Consultant is het onze wens (en hopelijk ook die van jou 😊) om je na een half jaar een volwaardig contract aan te bieden. Op termijn kun je vervolgens doorgroeien naar meer seniore rollen op gebied van sales. Dit betekent dat je minder tijd besteedt aan contact leggen met prospects en je meer bezig houdt met opvolgen van leads, oftewel: het voeren van gesprekken en sluiten van deals.

Wat vragen wij?

  • Je kunt goed communiceren per telefoon en tekst (e-mail/chat);
  • Je hebt oprechte interesse in personen en organisaties en bent niet bang om contact te leggen met onbekende mensen;
  • Je bent op zoek naar een werkomgeving waar echte aandacht is voor de persoon en waarbij werkplezier (en ook de nodige humor) voorop staat;
  • Enige kennis van marktonderzoek is zeker een pré;
  • Je bent pragmatisch, ondernemend, oplossingsgericht en zelfsturend.

Interesse?

Neem dan contact op met Janet van der Ploeg (sollicitatie@enneus.nl) en stuur een korte motivatie en je CV door. Mochten wij een match met jou zien, dan nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten