Zakelijke markt

Een duidelijke doelgroepkeuze, gecombineerd met een kraakheldere positionering zijn de kenmerken van succesvolle bedrijven. Deze meer strategische elementen zijn vervolgens de basis voor keuzes over de inzet van marktinstrumenten. Deze worden ook wel de 5 P’s van marketing genoemd:

  • Beslissingen over het producten– (of  diensten) portfolio
  • Keuzes omtrent de prijsstelling van het aanbod en prijsmodellen
  • Besluiten omtrent de plaats van het aanbod, bijvoorbeeld fysieke verkoopplaatsen of juist online
  • Promotionele activiteiten kiezen: op welke manier en via welke kanalen brengen we ons product onder de aandacht?
  • Personeelskeuzes: vooral in dienstenmarkten in personeel een zeer belangrijk visitekaartje.

Keuzes en besluiten om een merk, product of dienst zo optimaal mogelijk in de markt te zetten maak je op basis van kennis over markt en klant. Kennis vormt de basis voor beleid.

Wat kan Enneüs voor u betekenen?

Wilt u meer inzicht in waar de kansen liggen voor uw bedrijf? Wilt u weten hoe u het beste kunt inspelen op nieuwe trends binnen uw sector? Welke innovaties zijn er bijvoorbeeld mogelijk om uw producten of diensten verder te ontwikkelen? Wat zijn de trends binnen de gehele industrie? Zijn er nieuwe spelers op de markt gekomen? Enneüs beantwoordt deze vragen voor u, door een marktonderzoek voor u op de zetten en uit te voeren waar u écht wat aan heeft! Wij streven naar inzichten en uitkomsten die u direct verder helpen.

Door onze full service dienstverlening kunnen wij diverse onderzoeksvormen aanbieden, zoals een klanten-, markt-, imago- of positioneringsonderzoek. Weet u bijvoorbeeld genoeg over uw doelgroep? Enneüs helpt u met het in kaart brengen van doelgroepen, wij onderzoeken de wensen en behoeften van deze doelgroepen en geven u advies over de wijze waarop u zich als bedrijf het beste kunt positioneren.

Wij beschikken over professionele rapportage- en analysetechnieken waarmee u de beschikking krijgt over overzichtelijke rapportages en u in één oogopslag de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek kunt inzien. Indien wenselijk brengen we aanvullend marketingadvies en aanbevelingen uit waarmee u uw beleid en/of strategie verder kunt ontwikkelen.

Enneüs heeft diverse onderzoeken in de zakelijke dienstverlening uitgevoerd. Wij kunnen u van snelle en accurate marktinzichten voorzien.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over onderzoek in de zakelijke dienstverlening, de werkwijze van Enneüs of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via , een e-mail sturen naar r.klein.koerkamp@enneus.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.

Praktijkvoorbeelden

Het Fries Museum in Leeuwarden heeft Enneüs gevraagd om onderzoek te doen naar het marktpotentieel voor het verhuren van de evenementen- en vergaderlocaties van het Fries Museum
Meer over dit praktijkvoorbeeld
Marktonderzoek om de wensen en behoeften van doelgroepen ten aanzien van Woonpark Diepstroeten in Assen in kaart te brengen.
Meer over dit praktijkvoorbeeld
Enneüs is gevraagd de marktgerichtheid van Schreuder Makelaars aan te scherpen en het productaanbod te actualiseren.
Meer over dit praktijkvoorbeeld
Marktverkenning voor coatingfabriek Venko naar het marktpotentieel.
Meer over dit praktijkvoorbeeld