Pulse meting

Een pulse meting is een vorm van kortcyclisch medewerkersonderzoek. Zo’n onderzoek richt zich vaak op slechts één of hoogstens enkele thema’s die aan alle medewerkers (of juist aan een specifiek deel van het personeel) wordt voorgelegd. Deze vorm van kort en krachtig onderzoek doen is een gerichte manier om informatie over een specifiek onderwerp op te halen, bijvoorbeeld als uit een breder medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat er concrete verbeterkansen liggen op het gebied van een thema als werkdruk of samenwerking met de leidinggevende(n). Een pulse meting kan ook nuttig zijn als er signalen zijn van problemen op het gebied van sociale veiligheid psychosociale arbeidsbelasting (PSA).

Realtime inzicht in resultaten pulse meting(en)

Een pulse meting heeft qua methode veel eigenschappen van continu meten, doordat we ervaringen, wensen en percepties van medewerkers aan de hand van een korte vragenlijst op meerdere momenten per jaar peilen.

De tussentijdse resultaten van een pulse meting rapporteren wij in ons online dashboard. U heet daardoor altijd realtime inzicht in de resultaten. We kunnen rapporteren op diverse organisatieniveaus, zodat we u de juiste handvatten geven om gericht te werken aan verbeteringen op organisatie-, afdelings- en teamniveau.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over pulse metingen, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).