Onderzoek Sociale veiligheid

Sociale veiligheid gaat over ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag dat medewerkers kunnen ervaren. Dat kan vanuit leidinggevenden en collega’s zijn (pesten, schelden, discrimineren, bedreigen, intimideren), maar ook van klanten of cliënten en hun omgeving. Sommige organisaties hebben bijvoorbeeld personeel dat in thuissituaties terechtkomt, en daar te maken kan krijgen met verbale en fysieke agressie. Wij ondersteunen organisaties met het doen van onderzoek naar sociale veiligheid, grensoverschrijdend gedrag, ongewenst gedrag, discriminatie, agressie en geweld.

Vragenlijst voor onderzoek sociale veiligheid

Vragen die bij dergelijk onderzoek aan bod kunnen komen zijn:

  • Hoe vaak komt het voor? Neemt het toe?
  • Welke vormen komen er voor en wat is de beleefde impact daarvan?
  • Weet men dat men terecht kan bij een vertrouwenspersoon?
  • Wat weerhoudt mensen daar eventueel van?

Op basis van onze ervaringsprojecten beschikken wij over actuele en bewezen succesvolle vragenlijsten met thema’s zoals sociale veiligheid, ongewenst gedrag, agressie en geweld. Wij kunnen een apart onderzoek naar sociale veiligheid voor u uitvoeren, het is uiteraard ook mogelijk om dit te combineren met een breder medewerkersonderzoek.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over onderzoek naar sociale veiligheid, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.