Ledenonderzoek

Ledenonderzoek is toepasbaar voor elke organisatie met leden. Denk hierbij aan vakbonden, bibliotheken, stichtingen of beroepsverenigingen. Ledenonderzoek kenmerkt zich door specifieke vraagstukken zoals: waarom loopt ons ledenaantal terug? Hoe kunnen we het lidmaatschap aantrekkelijker maken? Is koerswijziging noodzakelijk? Wie zijn onze leden eigenlijk? En wat willen ze nou precies? Etc. Met ons ledenonderzoek geven wij antwoord op dergelijk vragen. Wij bieden u inzicht in de tevredenheid van uw leden en met name op factoren die bijdragen aan de loyaliteit van uw leden.

Ledenonderzoek op basis van uw wensen

Om tot de meest optimale onderzoeksopzet te komen, gaan wij met u in gesprek over uw doelen en informatiebehoefte. Op basis van deze afstemming zullen wij een onderzoeksplan uitwerken waarin wij met u onder andere de opzet van de vragenlijst gaan uitwerken en na zullen gaan op welke wijze de leden het beste benaderd kunnen worden voor het onderzoek.

Enneüs is met onze opdracht, het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek onder leden, voortvarend aan de slag gegaan. De samenwerking met Enneüs was erg plezierig en de lijnen waren kort: er werd goed meegedacht in de voorliggende problematiek en er werd flexibel en pragmatisch gewerkt. Kortom, een zeer bevredigende ervaring.

Jaap Hölzken – Adviseur bedrijfsvoering en kwaliteitszorg Bibliotheek Noord-West Veluwe

Veelal worden de vragenlijst per email verzonden. Het is ook mogelijk om deze methode aan te vullen met bijvoorbeeld telefonisch interviews. Op die manier kunnen we met een x-aantal leden een verdiepend gesprek voeren om specifieke informatie te achterhalen zoals persoonlijke ervaringen, belevingen, percepties of behoeften.

Vergroten betrokkenheid van leden

Met ledenonderzoek kan op een onafhankelijke manier inzicht worden verkregen in het oordeel en opvattingen van leden. Daarnaast is het ook een manier om de betrokkenheid van leden te vergroten. Deelname aan een onderzoek stelt leden in staat om hun mening te geven en mee te denken. Over het algemeen kunnen leden het waarderen dat zij in de gelegenheid worden gesteld om hun stem te laten horen.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over ledenonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.