Continu klantenonderzoek

Bij continu klantenonderzoek staat de gedachte centraal dat ervaringen van klanten worden opgevraagd zo snel mogelijk nadat ze een bepaalde ervaring met een organisatie hebben gehad. Met dit type onderzoek wordt als het ware aangesloten bij de ‘klantreis’. Denk hierbij aan evaluatiemomenten zoals het moment dat een klant voor het eerst contact heeft gehad met uw servicedesk, een product heeft aangekocht of nadat een bepaalde dienst is geleverd. Vanuit Enneüs passen wij deze methode van onderzoek steeds vaker toe voor onze klanten. Wij beschikken over enquête software en een online dashboard om continu klantenonderzoek optimaal voor u uit te kunnen voeren en te kunnen rapporteren.

Kracht van continu meten

De kracht van continu klantenonderzoek is dat ervaringen worden opgevraagd zo snel mogelijk nadat klanten een bepaalde ervaring hebben opgedaan met uw organisatie. Dit biedt een aantal voordelen:

  • De uitkomsten van continu klantenonderzoek geven organisaties actueel inzicht in klantervaringen. Organisaties houden zodoende een ‘vinger aan de pols’ als het gaat om klantervaringen en kunnen direct bijsturen als dat nodig is;
  • Voor klanten is deze methode ook prettig(er) aangezien de ervaringen recenter zijn en ze dus ook betere feedback kunnen geven;
  • De respons op onderzoek wordt aantoonbaar verbeterd. Waarschijnlijk omdat de ervaringen recenter zijn en mensen weten dat ze een vragenlijst kunnen ontvangen.

De samenwerking met Enneüs hebben wij als zeer prettig en doeltreffend ervaren. De persoonlijke benadering, aanstekelijk enthousiasme en flexibele opstelling hebben ertoe geleid dat het onderzoek binnen de deadline succesvol is afgerond. We hebben hiermee een mooie stap in onze verdere professionalisering gezet.

Willemieke Baan – Beleidsontwikkelaar Kwaliteitsmanagement Rijksuniversiteit Groningen

Meetplan

Wij stellen met u een meetplan op dat de basis vormt van het continu klantenonderzoek. In het meetplan stellen wij met u vast welke klantgroepen benaderd worden, welke vragen aan ze gesteld zullen worden, via welke kanalen en hoe vaak ze benaderd worden.

Automatisch meten

Wij willen u er graag op wijzen dat wij het mogelijk kunnen maken om de metingen te automatiseren. Wij maken hiervoor een koppeling tussen uw systemen en onze enquête software. Wanneer er iemand in uw systeem wordt geregistreerd gaat er automatisch een seintje naar onze enquête software. De contactgegevens komen vervolgens bij ons binnen waarna de betreffende klant benaderd wordt met de vragenlijst.

Deze manier van automatiseren leidt ertoe dat u niet handmatig contactgegevens met ons hoeft te delen. Een ander voordeel is dat het onderzoek op deze manier tegen een lage inspanning echt realtime uitgevoerd kan worden waardoor we optimaal aan kunnen sluiten op de klantreis van uw klant.

Realtime inzicht via ons online dashboard

Als wij een continu klanten onderzoek voor u uitvoeren, dan kunt u profiteren van alle inzichten en functionaliteiten van ons online dashboard. Wij beschikken over een online dashboard waarin realtime (op elk moment) de respons en resultaten van de continue metingen gevolgd kunnen worden. Ons dashboard beschikt over diverse filtermogelijkheden waardoor u naast een totaaloverzicht tevens inzicht kunt krijgen in de prestaties van bijvoorbeeld de afzonderlijke klantgroepen, diensten, teams of locaties.

Wilt u een demo bekijken van ons online dashboard? Neem dan gerust contact met ons op. Wij sturen u dan de inloggegevens per email.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over continu klantenonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.