Onderzoek op locatie – Locatieonderzoek

Veel van het veldwerk dat wij als onderzoeksbureau doen, vindt plaats buiten onze eigen kantooromgeving. Onze onderzoekers zijn letterlijk veel op pad om onderzoek uit te voeren op locatie (locatieonderzoek). Bijvoorbeeld:

  • In een supermarkt om na te gaan wat consumenten vinden van de nieuwe winkellay-out;
  • Op straat in winkelstraten om de mening na te gaan over draagvlak voor winkelopenstelling op zondag (koopzondag);
  • In bibliotheken om na te gaan wat bezoekers van de inrichting en indeling van de bibliotheek vinden;
  • In een winkelcentrum, vlakbij een nieuwbouwlocatie van een wooncomplex voor senioren om tot een aansprekende naam te komen.

Onze interviewers nemen vragenlijsten met name af met behulp van tablets. Hiervoor is de zelf ontwikkelde software om vragenlijsten af te nemen uitermate geschikt, al kiezen wij er soms ook voor (in samenspraak met de opdrachtgever) om ‘gewoon’ nog op schrift te werken. Vooral bij specifieke doelgroepen merken we dat zij dat een prettigere manier vinden van waarop een gesprek plaatsvindt. Want één ding staat voorop: onderzoek met oog, waardering en respect voor respondenten staat bij Enneüs centraal. Oók tijdens locatieonderzoek.

Kunnen wij u helpen?
Voor meer informatie, de werkwijze van Enneüs of een offerte, kunt u telefonisch contact opnemen via 050 – 711 52 55, een e-mail sturen naar m.bloem@enneus.nl of een bericht achterlaten via het contactformulier.