Tim ten Ham, MSc.

Onderzoeker

Tim is bij Enneüs vooral betrokken bij beleids- en rekenkameronderzoek. Hij is opgeleid tot socioloog, maar zijn interesse strekt zich ook uit over andere disciplines. Tijdens zijn studie heeft hij zich onder meer verdiept in politicologie, economie en geschiedenis.

Expertise

Tim is vooral gespecialiseerd in kwalitatieve methoden van onderzoek en hoe deze gebruikt kunnen worden voor evaluatiedoeleinden. Hij heeft kwalitatieve data-analyse gedoceerd op universiteiten in binnen- en buitenland. Als beleidsonderzoeker bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hij ondervonden hoe belangrijk het is dat methoden zorgvuldig in de praktijk worden toegepast. Zodoende kan niet alleen achterhaald worden welke beleidsinterventies effect sorteren, maar ook hoe hun werkzaamheid is vast te stellen. Dat biedt opdrachtgevers vaak essentiële informatie om beleid en uitvoering verder te verbeteren.

Tim aan het woord

Ik ben niet alleen geïnteresseerd in de cijfers, maar ook vooral in de mensen achter de cijfers en de invloed van beleid op het leven van mensen. Ik merk dat bij Enneüs de ervaring van cliënten altijd centraal staan. Daarom is het bijvoorbeeld belangrijk om ervaringsdeskundigen actief te betrekken bij beleidsonderzoek. Met plezier werk ik samen met opdrachtgevers om de dienstverlening in het sociaal domein naar een hoger plan te tillen.

Opleidingen

  • Research Master Social Sciences | Universiteit van Amsterdam
  • Master Estudios Europeos | Universiteit van Sevilla
  • Bachelor Sociologie | Universiteit van Amsterdam

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten