Rimmer van Poeteren, MSc

Onderzoeker / Functionaris Gegevensbescherming

Rimmer is onderzoeker bij Enneüs en verantwoordelijk van het uitvoeren van kwantitatieve onderzoeken. Naast zijn onderzoekswerkzaamheden is Rimmer als Functionaris Gegevensbescherming verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de AVG.

Expertises

Na het afronden van de Bachelor Sociologie aan Rijksuniversiteit Groningen, met een minor in Religiewetenschappen, heeft Rimmer daar de Master Social Networks in a Sustainable Society gevolgd. Als onderzoeker en projectleider is Rimmer vooral betrokken bij onderzoeken in het Sociaal Domein en de vervoerssector. Hij is, als onderdeel van Team Dataverzameling, medeverantwoordelijk voor het goede verloop van de vragenlijstonderzoeken.

Rimmer aan het woord

Na het afronden van mijn Master Social Networks in a Sustainable Society ben ik direct aan de slag gegaan als onderzoeker bij Enneüs. Het is mooi om te zien hoe goed de opgedane kennis en vaardigheden aansluiten op de werkzaamheden bij Enneüs. Denk daarbij vooral aan onderzoeksmethoden en het gebruik van dataverwerkingsprogramma’s. Het is fijn om nu hetgeen waarvoor ik heb gestudeerd in de praktijk te kunnen brengen. In het werkveld richt ik me vooral op het samenwerken met gemeentes in cliëntervaringsonderzoeken op het gebied van de Wmo, Jeugdhulp en de Participatiewet. Hier komt een goede dosis klantcontact bij kijken en dat is ook precies wat ik het leukste vind aan mijn werk.

Opleidingen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten