Patrick Plattje, MA

Onderzoeker

Patrick is onderzoeker bij Enneüs en maakt onderdeel uit van ons team dat zich bezighoudt met dataverzameling.

Expertises

Patrick is als onderzoeker betrokken bij diverse projecten in de zorgsector en het sociaal domein. Hij maakt gebruik van zijn expertise in informatiekunde om nuttige inzichten uit grote hoeveelheden data te halen. Daarnaast maakt hij gebruik van zijn expertise in computationele taalkunde om zoveel mogelijk nuttige informatie uit grote hoeveelheden tekst te halen.

Patrick aan het woord

Ik ben tijdens mijn masterstage bij Enneüs gekomen. Dit beviel zo goed, dat ik na het einde van de stage als medewerker in dienst ben getreden.

Bij Enneüs kan ik doen waar ik van houd: data omzetten naar informatie die begrijpelijk is voor zowel specialisten als non-specialisten. Dit kan ik doen in een maatschappelijk relevante setting en een gezellige werkomgeving.

Projecten

Nationaal Programma Groningen: Woonwensenonderzoek

Voor het project Toukomst van Nationaal Programma Groningen mochten inwoners van de provincie met ideeën komen over hoe honderd miljoen euro aan ontwikkelingsgeld wordt besteed. Na een eerste ronde van inzendingen en clustering heeft Nationaal Programma Groningen 59 projectvoorstellen samengesteld. Inwoners van de provincie Groningen konden via de website van Toukomst of m.b.v. een vragenlijst in de lokale kranten de verschillende projecten beoordelen. Aan Enneüs is gevraagd om de verzamelde respons te analyseren en rapporteren. Naast een overzicht van de reacties op alle projecten is er per project een factsheet gemaakt met onder andere woordwolken die de argumenten voor en argumenten visueel weergeven.

Fjuze: Belevingsonderzoek stadionshow Johan Cruijff ArenA

Tijdens de jaarwisseling van 20/21 heeft Fjuze een spektakel laten zien in de vorm van een Electric Fireworks show in de Johan Cruijff ArenA. Enneüs heeft achteraf op verzoek van Fjuze onderzoek gedaan onder een representatieve groep Amsterdammers over hun ervaringen met de show. Hiervoor hebben wij gebruikt gemaakt van ons inwonerspanel. De resultaten zijn overzichtelijk gerapporteerd in de vorm van een online dashboard en nabesproken met de organisatie.

Opleidingen

  • Bachelor Media Studies | Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Communication & Information Studies | Information Science | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten