Meike Lageveen

Operational Research Assistant

Meike Lageveen maakt deel uit van het team Operational Research Assistants bij Enneüs. Meike houdt zich met name bezig met dataverwerking, het beheren van de helpdesk, het afnemen van interviews op locatie en het ondersteunen van andere uitvoerende werkzaamheden.

Meike aan het woord

Ik ben Meike Lageveen en ik ben 23 jaar oud. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de bachelor Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen de bachelor Bedrijfskunde volg ik de track ”Business en Management”. Het interessante aan mijn opleiding vind ik dat hier alle facetten, die bijdragen aan het reilen en zeilen van een goedlopende organisatie, samen komen. Na mijn bachelor ben ik van plan een master in de richting van Marketing Management te volgen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met fotografie en volg ik een opleiding aan de Fotovakschool om mij hier verder in te verdiepen. Daarnaast ben ik naast mijn studie werkzaam als Operational Research Assistent (ORA) bij onderzoeksbureau Enneüs. De onderzoeken waar wij als ORA’s bij betrokken zijn, zijn erg uiteenlopend. Deze afwisseling maakt het werken leuk. Ten slotte spreekt het sociale aspect mij heel erg aan. Door het afnemen van (telefonische) interviews en het aanspreekpunt te zijn voor respondenten, hebben wij, als ORA-’s zijnde, veel contact met respondenten.

Opleidingen

Bachelor Bedrijfskunde, Business & Management-track | Rijksuniversiteit Groningen

Operational Research Assistants

Operational Research Asssistants zijn een belangrijke schakel in het onderzoeksproces: zij ondersteunen de onderzoekers bij verschillende uitvoerende taken. Dit doen ze door binnengekomen data te sorteren en verwerken, de binnengekomen vragen van deelnemers op de helpdesk te beantwoorden en door interviews af te nemen. Dit zijn zowel telefonische interviews als interviews op locatie (bijvoorbeeld bij (zorg)instellingen of het afnemen van straatenquêtes). 

Het is als ORA belangrijk om affiniteit met onderzoek en het sociaal domein te hebben. Zo bestaat team ORA uit een flexibele poule van vijftien personen van voornamelijk studenten die een relevante studie gevolgd hebben. Denk hierbij aan sociologie, psychologie en andere studies met een sociaal-maatschappelijke invalshoek. 

Projecten

Bij elk project met een schriftelijke verzending zijn er ORA’s betrokken. Hieronder staat een greep uit het aantal projecten waar ORA’s recentelijk bij betrokken waren.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten