Jaou Chateau, MA.

Onderzoeker | Communicatiemedewerker | Vormgever

Jaou is als onderzoeker bij Enneüs onder meer verantwoordelijk voor het opzetten, overzien en uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve maatwerk- en rekenkameronderzoeken. Daarnaast is hij werkzaam als communicatiemedewerker en vormgever.

Expertises

Jaou houdt zich bij Enneüs hoofdzakelijk bezig met (rekenkamer)onderzoeken over jeugdzorg, informatievoorziening, communicatie en participatie. DJaou houdt zich bij Enneüs hoofdzakelijk bezig met (rekenkamer)onderzoek binnen het sociaal domein en met beleids-, draagvlak-, behoefte-, doelgroepen- en imago-onderzoek. Vanuit zijn achtergrond als communicatiewetenschapper is hij eveneens betrokken bij vraagstukken op het gebied van informatievoorziening, communicatie en (burger)participatie, en werkt hij aan de grafische vormgeving en inhoudelijke ontwikkeling van interne producten.

Jaou aan het woord

In mijn werk bij Enneüs streef ik ernaar om onderzoek niet alleen voor, maar vooral ook mét de klant te doen. Dat zal wel met mijn communicatieachtergrond te maken hebben. Op die manier ontstaan naar mijn idee adviezen en handreikingen waar de klant ook echt mee aan de slag kan. Dat vind ik erg belangrijk.

Hoewel de projecten waar ik aan werk altijd interessant, leerzaam en uitdagend zijn, haal ik mijn werkplezier vooral uit de samenwerking en het contact met mijn collega’s. Dat we op kantoor zulke lekkere koffie hebben, is natuurlijk een mooie bijkomstigheid!

Projecten

Gemeente Hardenberg: Rekenkameronderzoek naar communicatie en participatie bij ruimtelijke ontwikkeling

Wij onderzochten de communicatie en participatie bij vier afgeronde projecten binnen de gemeente Hardenberg. Daarnaast voerden we een documentstudie uit en interviewden de projectleiders, plaatselijk belang en de bewoners van de projectgebieden. De bevindingen en adviezen zijn gedeeld in een tweedelige onderzoeksrapportage en een factsheet met concrete tips voor de gemeente.

Opleidingen

  • Bachelor Communicatie-en Informatiewetenschappen (met een minor Filmwetenschap) | Rijksuniversiteit Groningen
  • Master Communicatiekunde | Rijksuniversiteit Groningen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten