Dr. Claire Kos

Managementlid / Senior onderzoeker / Adviseur

Claire is onderzoeker en adviseur bij Enneüs en betrokken bij het opzetten, coördineren en uitvoeren van maatwerkonderzoeksopdrachten. Daarnaast is Claire lid van het Managementteam en daarmee nauw betrokken bij aansturing van de gehele organisatie, maar in het bijzonder de onderzoeksteams.

Expertise

Claire heeft psychologie gestudeerd en is gepromoveerd in de medische wetenschappen. Als onderzoeker en adviseur is Claire betrokken bij projecten waarbij een bepaalde mate van senioriteit is Claire heeft psychologie gestudeerd, een aanvullend research master gedaan (cum laude) en is gepromoveerd in de medische wetenschappen. Als onderzoeker en adviseur is Claire betrokken bij projecten waarbij een bepaalde mate van senioriteit is gevraagd. Denk hierbij aan onderzoeksopdrachten met een zekere omvang, mate van complexiteit of waarbij het onderzoek onder kwetsbare doelgroepen betreft (zoals bij mensen met een psychiatrische aandoening).

Claire aan het woord

Na jarenlang neurowetenschappelijk onderzoek te hebben gedaan naar (het verbeteren van) apathische klachten bij schizofrenie en het behalen van mijn doctorstitel, ben ik aan de slag gegaan bij Enneüs. Het is bijzonder om te zien hoe actief, betrokken en energiek iedereen is, waardoor er in korte tijd de meest interessante onderzoekstrajecten worden opgezet en uitgevoerd. Met de onderzoeksvaardigheden van toen en de betrokken klanten en een variëteit aan maatschappelijk relevante projecten van nu, zit ik helemaal op mijn plek!

Ik hou van mijn werk en ik hou van de tijd na mijn werk. Samen met mijn energieke horecaman en onze twee nog actievere lieve zoontjes woon ik aan de rand van de stad. Ik houd ervan om buiten te zijn, om te sporten en om leuke dingen te doen (genieten van frequente tripjes naar Ameland, muziekconcerten, wandelen in de bergen, en ga zo verder). Dit alles het liefst in goed gezelschap.

Projecten

Hieronder staat een aantal projecten waarbij Claire betrokken is geweest.

  • Een beleidsevaluatieonderzoek bij een scholenkoepel in Friesland
  • Een observatieonderzoek naar overlast van ongewenst gedrag in het Wallengebied
  • Leefbaarheidsonderzoek op een psychiatrisch terrein na een ernstig incident
  • Centrumevaluatie onder inwoners in opdracht van de gemeente Zeist
  • Inwoneronderzoek naar regelingen beschikbaar gesteld door het IMG bij schade door mijnbouw

Opleidingen

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten