Clara Wijma

Operational Reserach Assistent

Clara Wijma maakt deel uit van het team Operational Research Assistants bij Enneüs. Clara houdt zich met name bezig met dataverwerking, het beheren van de helpdesk, het afnemen van interviews op locatie en het ondersteunen van andere uitvoerende werkzaamheden.

Clara aan het woord

Ik ben Clara Wijma en ik ben 23 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor International Business afgerond aan de Rijksuniversiteit Groningen. Binnen mijn bachelor ben ik veel bezig geweest met marketing en strategie. Daarnaast heb ik een management minor gevolgd in Yogyakarta, Indonesië. Verder ben ik naast mijn studie werkzaam geweest bij een studenten strategie consultancybureau. Volgend jaar start ik met een master Business Administration. Mijn vrije tijd spendeer ik graag in de keuken om lekker te koken of om te sporten, een tennislesje bijvoorbeeld. Verder is reizen een van mijn grote hobby’s en maak ik het liefst jaarlijks een mooie reis naar het buitenland. Momenteel ben ik werkzaam als Operational Research Assistent (ORA) bij het onderzoeksbureau Enneüs. Wat ik zo leuk vind aan het werk van een ORA is dat het heel erg variërend is. Als ORA houd je je bezig met verschillende werkzaamheden en ziet iedere werkdag er weer anders uit. 

Opleidingen

Bachelor International Business | Rijksuniversiteit Groningen

Operational Research Assistants

Operational Research Asssistants zijn een belangrijke schakel in het onderzoeksproces: zij ondersteunen de onderzoekers bij verschillende uitvoerende taken. Dit doen ze door binnengekomen data te sorteren en verwerken, de binnengekomen vragen van deelnemers op de helpdesk te beantwoorden en door interviews af te nemen. Dit zijn zowel telefonische interviews als interviews op locatie (bijvoorbeeld bij (zorg)instellingen of het afnemen van straatenquêtes). 

Het is als ORA belangrijk om affiniteit met onderzoek en het sociaal domein te hebben. Zo bestaat team ORA uit een flexibele poule van vijftien personen van voornamelijk studenten die een relevante studie gevolgd hebben. Denk hierbij aan sociologie, psychologie en andere studies met een sociaal-maatschappelijke invalshoek. 

Projecten

Bij elk project met een schriftelijke verzending zijn er ORA’s betrokken. Hieronder staat een greep uit het aantal projecten waar ORA’s recentelijk bij betrokken waren.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten