Chiel Westra, MSc.

Onderzoeker / Adviseur

Chiel is van origine socioloog en werkt als onderzoeker en adviseur bij Enneüs. Chiel is met name werkzaam op het gebied van sociaal domein en betrokken bij rekenkameronderzoeken, beleidsonderzoeken en cliëntervaringsonderzoek in het sociaal domein. Chiel is intern verantwoordelijk voor de optimalisatie van onze interne werkprocessen.

Expertise

Chiel heeft de hbo-studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en heeft daarna sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd. Na zijn afstuderen aan de Rijksuniversiteit Groningen is Chiel een half jaar voor de gemeente Haren in het sociaal domein werkzaam geweest, waarna hij bij onderzoek- en adviesbureau Enneüs aan de slag is gegaan. Chiel werkt inmiddels meerdere jaren voor Enneüs als onderzoeker.

Chiel is ooit begonnen als beleidsmedewerker sociaal domein bij een gemeente, maar kwam al vrij snel in dienst bij Enneüs. Chiel zijn werkzaamheden in de eerste jaren bij Enneüs waren vooral gericht op de uitvoering van evaluatie- en beleidsonderzoeken in de zorgsector. In de loop der tijd is, met de decentralisatie van de zorgtaken, de focus van zijn werkzaamheden met name richting het sociaal domein verschoven.

Chiel heeft vele beleidsonderzoeken voor gemeenten en rekenkameronderzoeken gecoördineerd met allerhande onderzoeksthema’s.

Chiel aan het woord

In eerste instantie had ik de ambitie om als maatschappelijk werker / jongerenwerker aan de slag te gaan. Gedurende mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening werd ik steeds meer geïnteresseerd in sociale relaties tussen mensen en hoe zich dit verhoudt tot de andere actoren zoals de overheid. Sociologie studeren was daarom een logische vervolgstap. Ook in mijn werk als onderzoeker / adviseur bij Enneüs kom ik deze thema’s dagelijks tegen.

In de onderzoeken waarbij ik betrokken ben richt ik mij onder andere op doelmatigheid en doeltreffendheid van ingezet beleid en wat het ingezette beleid voor gevolgen heeft voor cliënten en inwoners van een gemeente. In de ruim 7 jaar dat ik voor Enneüs als onderzoeker / adviseur werk, heb ik ervaring opgedaan met uiteenlopende, complexe onderwerpen in het sociaal domein: van opdrachten voor rekenkamers, gemeenten tot ministeries. De variatie in opdrachten en opdrachtgevers maakt dat ik met veel plezier voor onze opdrachtgevers aan het werk ben!

Opleidingen

  • Master Sociologie | Rijksuniversiteit Groningen
  • HBO Bachelor | Maatschappelijk werk en dienstverlening | VIAA Zwolle
  • PRINCE2® Foundation – Projectmanagement

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten