Anna Medema

Operational Research Assistant

Anna maakt deel uit van het team Operational Research Assistants bij Enneüs. Ze houdt zich met name bezig met dataverwerking, het beheren van de helpdesk, het afnemen van interviews op locatie en het ondersteunen van andere uitvoerende werkzaamheden.

Anna aan het woord

Hoi! Mijn naam is Anna en ik ben 21 jaar oud. Ik zit momenteel in het derde jaar van hbo Social Work. Het leuke aan mijn opleiding is dat je iets voor de ander kan betekenen. Hiervoor heb ik de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen gehaald en was ik werkzaam binnen de hulpverlening. Tijdens de opleiding Social Work heb ik gerealiseerd dat maatschappelijke ontwikkelingen en onderzoek mij erg aanspreken. Dit is iets dat mooi aansluit bij mijn functie als Operational Research Assistent (ORA) bij onderzoeksbureau Enneüs. De onderzoeken waar wij bij worden betrokken, zijn erg uiteenlopend. Dit zorgt voor leuke afwisseling en de mogelijkheid om meer kennis op te doen over verschillende onderwerpen. Het leukste aan mijn werk binnen Enneüs is het veldwerk en de collega’s.

Opleidingen

Social Work| Hanzehogeschool Groningen

Operational Research Assistants

Operational Research Asssistants zijn een belangrijke schakel in het onderzoeksproces: zij ondersteunen de onderzoekers bij verschillende uitvoerende taken. Dit doen ze door binnengekomen data te sorteren en verwerken, de binnengekomen vragen van deelnemers op de helpdesk te beantwoorden en door interviews af te nemen. Dit zijn zowel telefonische interviews als interviews op locatie (bijvoorbeeld bij organisaties of het afnemen van straatenquêtes). 

Het is als ORA belangrijk om affiniteit met onderzoek en het sociaal domein te hebben. Zo bestaat team ORA uit een flexibele poule van vijftien personen van voornamelijk studenten die een relevante studie gevolgd hebben. Denk hierbij aan sociologie, psychologie en andere studies met een sociaal-maatschappelijke invalshoek. 

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten