Cliëntervaringsonderzoek Wmo/Jeugdwet

Enneüs is werkzaam voor diverse gemeenten in heel Nederland. Wij bieden kennis en kunde op het gebied van cliëntervaringsonderzoek Wmo, jeugd en participatie en wij zijn volledig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot het cliëntervaringsonderzoeken. Een cliëntervaringsonderzoek bieden wij aan vanaf € 1.750,-.

Om de onderzoeksuitgangspunten zo volledig mogelijk op uw wensen aan te laten sluiten, stemmen wij graag enkele belangrijke zaken met u af. Denk hierbij aan:

  • Opstellen vragenlijst. Wij beschikken vanuit onze bestaande samenwerkingen met andere gemeenten over een grote dataset aan relevante vragen (extra vragen t.o.v. model-vragenlijst) en beschikken over best practises.
  • Steekproef. Wij zullen de steekproef voor u trekken conform de richtlijnen van VNG.
  • U kunt de vragenlijsten en brieven zelf drukken en verzenden of dit  door ons laten regelen. Dit is een afweging die per gemeente weer kan verschillen.
  • Responsverhogende maatregelen. Wij hebben jarenlange ervaring met vragenlijsten en kennen de tips en tricks als het gaat om het verhogen van de respons. Denk bijvoorbeeld aan de juiste vooraankondiging en data waarop verzendingen worden verstuurd.
  • Privacy respondenten. Ontzettend belangrijk uiteraard. Wij adviseren u hierover. Mocht u verzendingen door ons willen laten verzorgen dan kan dat, wij zullen in dit geval zorgen dat de gegevens van de respondenten op een versleutelde manier in ons bezit komen. Zodoende zijn wij in staat om de verzending te verzorgen, maar komen NAW-gegevens van burgers niet bij ons terecht.
  • Externe communicatie. Het succes van een onderzoek wordt mede bepaald door de wijze waarop hierover wordt gecommuniceerd. Enneüs beschikt over veel voorbeeldmateriaal dat u kunt gebruiken in uw communicatie naar burgers toe.
  • Kwalitatief onderzoek. Wij zijn zeer ervaren met het uitvoeren van kwalitatief onderzoek onder burgers. Denk hierbij aan focusgroepen of face-to-face interviews.
  • Rapportage. Een rapportage op basis van rechte tellingen en grafieken behoort tot de standaard, maar uiteraard zijn vele extra analyses mogelijk.
  • Planning. Dienen we bijvoorbeeld rekening te houden met bepaalde vakantieperiodes. dit heeft invloed op de mogelijke respons uiteraard.

Kunnen wij u ergens mee helpen?

Voor meer informatie over onderzoek binnen de zorg- en welzijnssector, de werkwijze van Enneüs of overige vragen, kunt u telefonisch contact opnemen via 0, een e-mail sturen naar Arjan Rozema via a.rozema@enneus.nl.