Resultaten draagvlakonderzoek betaald parkeren gemeente Noordwijk

4 juli 2021
draagvlakonderzoek-betaald-parkeren

De gemeente Noordwijk streeft naar zo min mogelijk parkeeroverlast; toch zijn er in de afgelopen periode verschillende klachten en meldingen bij de gemeente binnen gekomen over het parkeren in drie verschillende wijken in Noordwijk aan Zee. Een deel van de inwoners heeft de gemeente daarom gevraagd om betaald parkeren in te voeren. Onderzoeksbureau Enneüs werd gevraagd om een draagvlakonderzoek op te zetten en uit te voeren.

Wij voerden in opdracht van de gemeente een onafhankelijk onderzoek uit naar het draagvlak voor een mogelijke invoering van betaald parkeren in de betreffende wijken aan de Noordwijkse kust. ‘Uit het onderzoek blijkt dat er geen draagvlak is voor het invoeren van betaald parkeren’, zo schrijft de gemeente voor wie wij het draagvlakonderzoek uitvoerden op haar website. In het nieuwsbericht staat verder onder meer dat ‘op basis van een respons van 67% het college het besluit nam om het gebied van betaald parkeren in Noordwijk aan Zee niet verder uit te breiden’.

Het gehele nieuwsbericht over het draagvlakonderzoek naar betaald parkeren (‘Geen draagvlak voor uitbreiding betaald parkeren Noordwijk aan Zee’) is via deze link te vinden.

Delen via: