Marktonderzoek

Een marktonderzoek geeft inzicht in de marktomgeving, doelgroepen zoals klanten, burgers of bedrijven, concurrentie en de externe ontwikkelingen die op uw organisatie afkomen. Door ontwikkelingen en veranderingen in de markt tijdig te signaleren, kunt u daar op inspelen en kansen benutten

Onderzoeksvraagstukken

De marktonderzoeksvraagstukken van onze klanten zijn per definitie maatwerk. Wij zullen altijd met u afstemmen van uw informatiebehoefte is en op welke wijze wij met onderzoek antwoord kunnen geven op uw onderzoeksvragen. Wij kunnen marktinformatie voor u in kaart brengen, maar kunnen ook specifiek doelgroep onderzoek doen bij consumenten, klanten, burgers en bedrijven.

Sommige vraagstukken zijn echter wat meer afgebakend waarbij het mogelijk is om gebruik te maken van theoretische modellen en referentieprojecten. Denk hierbij aan:

Diverse methoden van onderzoek

Marktonderzoek kan uitgevoerd worden aan de hand van diverse methoden van onderzoek. Denk hierbij aan kwantitatieve methoden zoals schriftelijk, online en telefonisch vragenlijst onderzoek. Het is ook mogelijk om meer kwalitatief onderzoek te doen aan de hand van interviews. Tevens is het gebruikelijk om documentstudie en deskresearch uit te voeren om marktinformatie op te halen. Veelal passen wij een combinatie van bovengenoemde methoden toe.

Expertise Enneüs

Vanuit Enneüs zijn hebben wij de afgelopen jaren diverse organisaties geholpen met maatwerk marktonderzoek of onderzoek naar onder andere de naamsbekendheid, imago en reputatie van een organisatie. Daarnaast hebben wij onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld woonwensen van inwoners of naar de haalbaarheid van bedrijfsplannen. Op basis van onze onderzoeken geven wij u concrete adviezen waar u mee aan de slag kunt.

Wij hebben ervaring met marktonderzoeken voor onder andere gemeenten, onderwijsinstellingen, waterschappen, woningcorporaties en cultureel maatschappelijke instellingen zoals musea en bibliotheken.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.