Wijkplatform Overvecht

Woonwensenonderzoek voor Wijkplatform Overvecht

Werkvelden

Het Wijkplatform Overvecht is een vereniging die betrokken en alert is op alles dat in de Utrechtse wijk Overvecht gebeurt. De vereniging denkt gevraagd en ongevraagd mee, met als doel de stem van wijkbewoners te laten horen. Door tijdig en volwaardig betrokken te zijn gebruikt het Wijkplatform haar invloed om plannen beter aan te laten sluiten bij de wensen van wijkbewoners. Onlangs werd bekend dat de gemeente Utrecht van plan is om ca. 5000 woningen te bouwen in Overvecht. De woningbouwplannen waren reden voor het Wijkplatform Overvecht om Onderzoeksbureau Enneüs te vragen een breed onderzoek naar de woonwensen van de inwoners van de wijk Overvecht uit te voeren, om zo te achterhalen hoe de nieuwe woningen in de wijk zo goed mogelijk aan zouden kunnen sluiten bij de woonbehoeften van de Overvechters.

De uitvoering van het onderzoek voor Wijkplatform Overvecht

Door middel van een vragenlijstonderzoek, beschikbaar in vier talen, konden alle inwoners van de wijk Overvecht deelnemen aan het onderzoek. Daarnaast zijn er een aantal één-op-één interviews gehouden met wijkbewoners, wat zorgde voor extra verdieping op de onderzoeksresultaten. Het project werd succesvol afgerond met een goed bezochte avond waar onze onderzoekers de resultaten presenteerden aan de inwoners, waarna een levendig debat ontstond. De resultaten zal het Wijkplatform meenemen in verdere gesprekken met de gemeente, bijvoorbeeld over de omgevingsvisie.

Wijkplatform Overvecht heeft onderstaande video gemaakt over deze avond.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u meer weten over woonwensenonderzoek onder inwoners, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten