Denktank Taakdifferentiatie brandweer

Opiniepeiling oplossingsinrichting Denktank Taakdifferentiatie brandweer

De Denktank Taakdifferentiatie brandweer heeft in opdracht van het Veiligheidsberaad en de minister van Justitie en Veiligheid (JenV) de mogelijkheden onderzocht om een fundamenteel onderscheid te maken tussen brandweervrijwilligers en beroepsmedewerkers, om te voldoen aan Europese wet- en regelgeving. De Denktank is tot een denkrichting gekomen en heeft ons gevraagd een opiniepeiling uit te voeren naar de meningen van alle repressieve brandweermedewerkers over deze denkrichting, middels een online enquête.

De opiniepeiling is gehouden onder meer dan 23.000 repressieve brandweermedewerkers, verdeeld over de 25 Veiligheidsregio’s in heel Nederland. Het doel van het onderzoek is om inzicht te krijgen hoe repressieve brandweermedewerkers van alle Veiligheidsregio’s aankijken tegen de verschillende onderdelen van de oplossingsrichting. De onderzoeksresultaten zijn in oktober 2020 opgeleverd aan de Denktank Taakdifferentiatie brandweer.  

Online enquête omgeving

De vragenlijst is door ons online geprogrammeerd in onze eigen online enquête omgeving. Dit is professionele surveysoftware met waterdichte beveiliging en gebruiksvriendelijk voor de respondent. Onze enquêtesoftware beschikt over allerlei functionaliteiten om het onderzoek zo klantvriendelijk mogelijke optimaal uit te voeren. Denk hierbij aan:

  • Onze enquêtesoftware zorgt dat de vragenlijst zich aanpast aan welk apparaat dan ook. Respondenten kunnen de vragenlijst dus op hun desktop, tablet of smartphone invullen;
  • Respondenten kunnen de vragenlijst tijdelijk opslaan en later weer hervatten;
  • We kunnen routings toevoegen. B.v. als iemand ja of nee op een bepaalde vraag antwoord, dan kan deze persoon automatisch worden doorverwezen naar een bepaalde vraag.
  • De vragenlijstomgeving is volledig in de huisstijl van de opdrachtgever ingericht.

We waren op zoek naar een onderzoekbureau dat ons professioneel kon ondersteunen bij het opzetten en uitvoeren van een opiniepeiling onder meer dan 20.000 medewerkers. Onderzoeksbureau Enneüs heeft ons daar naar volle tevredenheid in ondersteund. Door de professionele, proactieve en flexibele inzet van Enneüs is het traject binnen de tijd succesvol afgerond.

Roderik Kouwenhoven – Secretaris Denktank Taakdifferentiatie brandweer

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten