Gemeente Capelle aan den IJssel

Onderzoek veiligheidsbeleving gemeente Capelle aan den IJssel

Werkvelden

De gemeente Capelle aan den IJssel wil graag inzicht in de veiligheidsbeleving van haar inwoners op verschillende locaties binnen de gemeente. In 2023 heeft Enneüs twee onderzoeken uitgevoerd in opdracht van de gemeente, gericht op de veiligheidsbeleving van de inwoners. Deze onderzoeken maken deel uit van de bredere analyse die door de gemeente wordt uitgevoerd.

Uitvoering van het onderzoek veiligheidsbeleving

In het eerste onderzoek, dat plaatsvond in februari 2023, voerden onze enquêteurs gedurende twee dagen straatinterviews uit op zes verschillende locaties, op diverse tijdstippen gedurende de dag. In totaal hebben 166 personen deelgenomen aan het onderzoek, waarvan de bevindingen werden vastgelegd in ons online dashboard, ImpulZ. De bevindingen van dit onderzoek hebben bijgedragen aan het vormen van een beeld bij de gemeente over de veiligheidsbeleving van inwoners op locaties waar gemeentelijk cameratoezicht plaatsvindt.

Vervolgonderzoek voor gemeente Capelle aan den IJssel

In september 2023 heeft de gemeente Enneüs gevraagd een opvolgend onderzoek uit te voeren na het initiële onderzoek. Het doel van dit vervolgonderzoek was het verkrijgen van input van de inwoners over mogelijke verbeteringen op het gebied van veiligheid. De enquêteurs hebben in totaal 175 inwoners gesproken, verdeeld over zeven wijken in Capelle aan den IJssel. De bevindingen zijn opnieuw opgeleverd in ImpulZ. De gemeente zal deze bevindingen gebruiken bij het opstellen van wijkveiligheidsplannen.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over inwonersonderzoek, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt met ons onderzoeksbureau bellen op 050 – 71 15 255 (locatie Groningen) of 030 – 20 74 268 (locatie Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten