Gemeente Raalte

Ondernemerspeiling VNG Realisatie

Werkvelden
Oplossingen

Voor de gemeente Raalte hebben wij een Ondernemerspeiling (VNG) uitgevoerd. Voor de dataverzameling hebben we gebruik gemaakt van het netwerk van de plaatselijke ondernemersverenigingen.

Opzet Ondernemerspeiling VNG

Wij hebben een uitnodigingsmail (inclusief link naar de online vragenlijst) opgesteld voor de ondernemersverenigingen. De modelvragenlijst van VNG Realisatie hebben wij aangevuld met een drietal maatwerkvragen vanuit de gemeente Raalte. De ondernemersverenigingen hebben vervolgens zelf per e-mail 1.300 ondernemers in de gemeente Raalte een uitnodiging verstuurd voor deelname aan de ondernemerspeiling. Deze persoonlijke benadering vanuit een voor ondernemers bekend ondernemersnetwerk, heeft geresulteerd in relatief hoge respons.

Door gebruik te maken van het netwerk van ondernemersverenigingen heeft de gemeente tegen relatief lage kosten (geen drukwerk en verzendkosten) een betrouwbaar beeld gekregen van de mening van ondernemers in de gemeente Raalte.

Op maat aanpak voor uw gemeente

Net als bij de Burgerpeiling kunnen wij de Ondernemerspeiling ook op maat voor u inrichten. Iedere gemeente heeft eigen doelstellingen, speerpunten en een lokale context waar we met de opzet van het onderzoek rekening mee kunnen  houden. Wij zullen voor aanvang van het onderzoek dan ook een aantal zaken met u afstemmen. Op basis van onze praktijkervaring kennen wij diverse tips en tricks en hebben wij concrete kennis over succesvolle respons verhogende maatregelen die wij graag met u zullen delen.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over de Ondernemerspeiling, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten