VRIJDAG

Naamsbekendheidsonderzoek en Imago onderzoek

‘VRIJDAG’ is het huis van de amateurkunst voor Groningen, dat in 2014 ontstond door een fusie tussen het Kunstencentrum Groningen en de Stedelijke Muziekschool Groningen. VRIJDAG (klik hier voor de website) maakt amateurkunst in de provincie Groningen mogelijk met advies, ondersteuning en verbinding. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen, routes en workshops muziek, theater en beeldende kunst. VRIJDAG is er voor alle Groningers, ongeacht leeftijden of niveau. Om meer zicht te krijgen op de naamsbekendheid van de relatief nieuwe naam én het imago (hoe staat de organisatie op de kaart?) hebben wij een naamsbekendheidonderzoek en een imago onderzoek voor VRIJDAG uitgevoerd.

Enneüs heeft voor VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, een imago-onderzoek uitgevoerd onder diverse doelgroepen in stad en provincie Groningen. Hierbij hebben we een intensief voortraject doorlopen, waarbij Enneüs steeds deskundig adviseerde en ons stapsgewijs naar het gewenste resultaat heeft geleid.

Arend Jan Wonink, Coördinator Marketing & Communicatie, VRIJDAG

Aanpak naamsbekendheidonderzoek

Tijdens het onderzoek zijn wij bij verschillende stakeholdersgroepen nagegaan wat zij van VRIJDAG kennen en vinden. Zo gaven enkele honderden inwoners uit gemeente en provincie Groningen hun feedback, werd de vragenlijst ook door honderden cursisten ingevuld en kwamen er tientallen professionals aan het woord. Maar ook gingen wij bij vertegenwoordigers van Groningse gemeenten na wat zij vinden van dit Groningse huis van de amateurkunst.

De antwoorden van de honderden respondenten gaven een duidelijk inzicht in de status van de naamsbekendheid en het imago van VRIJDAG. Door de vergelijkende analyses die we tussen doelgroepen konden maken, kwamen er diverse interessante onderlinge verschillen en overeenkomsten naar voren, terwijl de open vragen volop tot inspiratie leidden voor het bestuur/management van VRIJDAG.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over naamsbekendheidonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten