Woongroep Marenland

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Woongroep Marenland is een woningcorporatie in Noordoost-Groningen. De organisatie verhuurt ca. 2.500 woningen in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland. Woongroep Marenland heeft sinds 2017 onderzoeksbureau Enneüs ingeschakeld om per twee jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit te voeren om inzicht te krijgen op de werkbeleving en tevredenheid van haar medewerkers en overige ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie. Inmiddels hebben wij drie medewerkerstevredenheidsonderzoek voor Woongroep Marenland succesvol uitgevoerd.

Opzet medewerkerstevredenheidsonderzoek

Het doel van het medewerkersonderzoek was om meer inzicht te krijgen in thema’s die medewerkers relevant vinden, wat de wensen en behoeften van de medewerkers zijn en hoe de tevredenheid van medewerkers verder kan worden bevorderd. In samenwerking met Woongroep Marenland hebben wij in 2017 een vragenlijst ontwikkeld die online ingevuld kon worden. Deze vragenlijst is in 2019 en 2021 aangescherpt op de actuele ontwikkelingen bij Woongroep Marenland. De resultaten van 2017, 2019 en 2021 zijn verwerkt in een onderzoeksrapport en is gepresenteerd aan alle medewerkers. Het doel van deze presentatie was om de uitkomsten nader toe te lichten en om eventuele vragen van medewerkers te beantwoorden.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten