Woonservice

Medewerkersonderzoek voor Woonservice

Woonservice is een plattelandscorporatie actief in Drenthe en Oost-Groningen. Sinds 2018 is de koers ‘Wonen is persoonlijk’ ingezet door de corporatie. Deze koers benadrukt dat elk individu uniek is, inclusief de medewerkers van Woonservice. Samen met huurders en partners zetten de medewerkers zich dagelijks in om bij te dragen aan woongeluk, aangename buurten, en duurzaamheid. Met meer dan 70 mensen in diverse functies, wilde Woonservice graag inzicht krijgen in hoe haar medewerkers hun werk ervaren en beleven. Om dit te realiseren, heeft Woonservice onderzoeksbureau Enneüs gevraagd een medewerkersonderzoek uit te voeren.

Het verloop van het medewerkersonderzoek voor Woonservice

Het onderzoek had tot doel concrete richtlijnen te ontdekken voor verdere optimalisatie van het (HR-) beleid, gebaseerd op inzichten in de werkbeleving en tevredenheid van medewerkers op verschillende thema’s. Om dit doel te bereiken, werd een kwantitatief georiënteerd onderzoek met behulp van een vragenlijst opgezet en uitgevoerd. Deze vragenlijst behandelde diverse thema’s met betrekking tot de ervaringen van werknemers bij Woonservice. De vragenlijst bevatte hoofdzakelijk stellingen, maar bood ook de mogelijkheid om in open vragen aanvullende toelichtingen te geven. De resultaten van het onderzoek zijn gerapporteerd in ons online klantenportaal ImpulZ. De organisatie heeft toegang tot de onderzoeksresultaten via ons klantenportaal, waardoor ze zelf actief aan de slag gaan om de werkbeleving van haar medewerkers te verbeteren.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over een medewerkersonderzoek voor uw gemeente of informatie over onze aanpakken? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten