DUO (Dienst Uitvoering en Onderwijs)

Medewerkersonderzoek op maat

Werkvelden

DUO staat voor ‘Dienst Uitvoering Onderwijs’ en is een agentschap, ook wel baten- en lastendienst genoemd, van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De dienst voert verschillende onderwijswetten- en regelingen uit. Daarnaast ondersteunt DUO in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de gemeenten bij het uitvoeren van de Wet inburgering. In 2017 en in 2020 hebben wij voor DUO een medewerkersonderzoek op maat uitgevoerd.

Enneüs is in staat snel tot de kern van het probleem te komen. Daardoor was er ook een goede aansluiting van hun advies bij onze situatie. In korte tijd hebben zij veel neergezet en zijn flexibel inzetbaar qua capaciteit. Daarnaast is Enneus betrouwbaar in de communicatie en in haar toezeggingen. Kortom een professionele en prettige samenwerking.

Dorien Donker – Senior communicatie adviseur

Opzet medewerkersonderzoek op maat

De onderzoeksopzet hebben wij nader uitgewerkt met een werkgroep. Naast de opzet van de vragenlijst en een strak proces van uitvoering was het waarborgen van de privacy van respondenten een belangrijk uitgangspunt voor DUO. Wij hebben de onderzoeken conform alle richtlijnen voor privacy en anonimiteit uitgevoerd. Beide onderzoeken zij n in een relatief kort tijdbestek uitgevoerd.

Het resultaat van beide onderzoeken was, mede door de hoge respons, een zeer betrouwbaar beeld van hoe medewerkers aankeken tegen de voorgelegde vraagstellingen, onderwerpen en thema’s. De onderzoeksresultaten zijn besproken met de werkgroep.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten