WTC Expo Leeuwarden

Medewerkersonderzoek maatwerk

Het WTC Expo in Leeuwarden is het grootste evenementencomplex van Noord Nederland, met een groot en divers aanbod aan congreszalen en vergaderruimtes. Om inzicht te krijgen in de ervaringen, percepties en de tevredenheid van de medewerkers, heeft Enneüs voor WTC Expo een medewerkersonderzoek maatwerk uitgevoerd.

Opzet medewerkersonderzoek maatwerk

Verschillende thema’s werden vastgesteld in interactieve sessies met de organisatie van WTC Expo Leeuwarden. Enkele voorbeelden van thema’s zijn werkinhoud, werksfeer en arbeidsvoorwaarden. Aan de hand van deze thema’s is een vragenlijst geconstrueerd en uitgezet onder de medewerkers. Met een respons op de enquêtes van boven de 80 procent leverde dit betrouwbare resultaten op.

De tevredenheid van de werknemers is in kaart gebracht en heeft daarmee een bijdrage geleverd aan het functioneren van de organisatie. Ook kwam er een beter beeld van de ambities die de werknemers van WTC Expo Leeuwarden hadden. Tot slotte is er een helder inzicht verkregen in het functioneren van de structuur van de organisatie.

Aanpak op basis van uw informatiebehoefte

Om een succesvol medewerkersonderzoek (ook wel MTO genoemd) op te zetten en uit te voeren, is het belangrijk om te redeneren vanuit het doel van het onderzoek. Wat is de informatiebehoefte? Wat willen we van de medewerkers weten en waarom? Op welke specifieke thema’s moeten we inzoomen en welke thema’s kunnen wat beperkter aan bod komen? Deze aspecten nemen we vooraf graag met u door, om het onderzoek zo zorgvuldig mogelijk met u voor te bereiden.

Nadat wij het doel van het onderzoek met u hebben vastgesteld zullen wij alle relevante aandachtspunten die bij medewerkersonderzoek een rol spelen, met u bespreken en hierin de juiste keuzes maken. Bijvoorbeeld als het gaat om het inzetten van de juiste onderzoeksmethode, aandacht hebben voor de juiste benadering van de doelgroep en oog te hebben voor maatregelen die de kans op een goede respons vergroten.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over medewerkersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten