gemeente Midden-Groningen

Medewerkersonderzoek gemeente Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen bestaat sinds 1 januari 2018 en is na een herindeling ontstaan uit de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. De gemeente heeft ruim 60.000 inwoners en is daarmee de derde gemeente van de provincie qua inwonertal na Groningen en Westerkwartier.

Breed medewerkersonderzoek gecombineerd met pulse metingen

De gemeente wil de komende jaren graag meer zicht krijgen op de werkbeleving van haar medewerkers. Daartoe vroeg de gemeente onderzoeksbureau Enneüs om de organisatie daarbij te ondersteunen. Het doel van het onderzoek is om, op basis van inzichten in de werkbeleving van haar medewerkers op diverse thema’s, concrete handvatten te krijgen voor optimalisatie van het beleid. Meer specifiek wordt de informatie gebruikt om zicht te krijgen op wat de organisatie moet koesteren en wat de organisatie nog kan verbeteren. Dit wordt zowel op organisatie als teamniveau en in het programma Organisatieontwikkeling opgepakt.

In de maanden april en mei van 2023 is een speciaal voor dit medewerkersonderzoek ingestelde werkgroep aan de slag gegaan met de opzet van de 0-meting van het onderzoek. Zo werd een vragenlijst op maat ontwikkeld die aansluit om de organisatie-ambities, en ook werden er diverse communicatieacties voorbereid om het onderzoek aan te kondigen.

In juni 2023 vond vervolgens de dataverzameling plaats, waarbij 60% van de medewerkers gebruik maakte van de mogelijkheid om een vragenlijst in te vullen. Op basis van deze resultaten kan de gemeente gericht aan de slag om de organisatie verder te verbeteren. Op sommige thema’s wordt daarnaast een verdere verdieping gezocht, bijvoorbeeld met aanvullende interviews of met korte ‘pulse-metingen’. De organisatiebrede 1-meting staat op de planning voor 2025.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over een medewerkersonderzoek voor uw gemeente of informatie over onze aanpakken? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten