Abiant

Medewerkersonderzoek voor Abiant

Abiant is anno 2023 één van de grootste uitzendorganisaties van Noord-Nederland. Dagelijks zijn ruim 2.000 uitzendmedewerkers namens Abiant aan de slag, maar het vaste (interne) personeel bestaat uit een groep van ca. 200 medewerkers. Zij werken voor verschillende organisatieonderdelen van Abiant (zoals Abiant Uitzendbureau, MF Uitzendbureau, MF Horeca en Maqqie) en bovendien op verschillende vestigingen in het noorden. Abiant is benieuwd hoe deze medewerkers hun werk ervaren en beleven en heeft daarvoor een medewerkersonderzoek laten opzetten en uitvoeren door onderzoeksbureau Enneüs.

Het verloop van het medewerkersonderzoek

Het uitgangspunt is dat het onderzoek er is om het werk voor iedereen binnen de organisatie beter en fijner te maken! Het onderzoek is dus nadrukkelijk geen doel op zich, maar een middel om tot verbetering te komen. Zowel bij het opzetten als het uitvoeren van het onderzoek hebben Abiant en Enneüs nauw samengewerkt om tot een maatwerk vragenlijst te komen die goed bij de organisatie past. Het onderzoek is grotendeels online uitgevoerd: een online vragenlijst, uitnodiging via mailadressen en een hoofdrapport via ImpulZ. Door middel van filters kunnen de resultaten per locatie inzichtelijk gemaakt worden. 

Daarnaast hebben we in een afzonderlijk rapport nog aanvullende analyses opgeleverd, namelijk diverse prioriteitenmatrices. Een prioriteitenmatrix biedt inzicht in welke thema’s de hoogste prioriteit verdienen om de algehele tevredenheid zo positief mogelijk te beïnvloeden. Op deze manier kan Abiant concreet aan de slag met de resultaten van het onderzoek. 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over een medewerkersonderzoek voor uw gemeente of informatie over onze aanpakken? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55 (kantoor Groningen) of 030 – 20 74 268 (kantoor Utrecht).

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten