Groningen Airport Eelde

Marktonderzoek zakelijke markt

Diensten

Groningen Airport Eelde wilde meer inzichten verkrijgen in de behoeften van zakelijke reizigers uit Noord-Nederland met betrekking tot gewenste vluchten en bestemmingen. Enerzijds is het van belang om inzichten te verkrijgen in wat de doelgroep weet over de (bestemmings-) mogelijkheden die de luchthaven biedt en hoe de doelgroep zakelijke vliegreizen op dit moment boekt. Daarnaast is het van belang om inzichtelijk te hebben welke bestemmingen er worden gemist. Wij hebben hiervoor een marktonderzoek onder de zakelijke reizigers uitgevoerd. Voor de uitvoering van het onderzoek hebben wij in nauwe samenwerking met Groningen Airport Eelde een vragenlijst opgesteld die is uitgezet onder de doelgroep, waarvoor onder meer via diverse (regionale) media aandacht werd gevraagd voor het onderzoek.

Opzet marktonderzoek zakelijke reizigers

Wij hebben de samenwerking met Enneüs als zeer plezierig en constructief ervaren. Er werd goed naar ons geluisterd en actief meegedacht wat heeft geresulteerd in een representatief en kwalitatief goed onderzoek. Het feit dat we de ruwe resultaten nog vóór de oplevering konden ontvangen en gebruiken was een extra pluspunt. Die flexibiliteit en open communicatie zijn ons uitstekend bevallen.”

Jonas van Dorp, Business Development Manager, Groningen Airport Eelde

In totaal vulden enkele honderden vertegenwoordigers van organisaties uit Noord-Nederland een vragenlijst in. Op basis van de ingevulde vragenlijsten konden wij een concreet inzicht geven in de ervaringen en percepties van de zakelijke doelgroep. Met de resultaten kreeg Groningen Airport Eelde concrete handvatten aangereikt om haar dienstverlening en bestemmingsaanbod te optimaliseren, zodat de luchthaven nog aantrekkelijker wordt voor de zakelijke reiziger.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten