Noordhoff

Marktonderzoek Noordhoff Uitgevers

Werkvelden
Diensten

Wij zijn gevraagd om een marktonderzoek uit te voeren voor Noordhoff Uitgevers. Deze organisatie levert leermethoden aan onder meer scholen in het voortgezet onderwijs. De uitgever, gevestigd in Groningen en Utrecht, wil met haar leermiddelen leerlingen en docenten helpen het beste uit zichzelf te halen. In 2018 leren en werken dagelijks meer dan 1 miljoen leerlingen en 60.000 docenten in het voortgezet onderwijs met leermiddelen van Noordhoff, dat zich daarmee de grootste educatieve uitgever van Nederland mag noemen.

“We hadden een onderzoeksvraag die in zeer korte tijd moest worden beantwoord. Enneüs pakte dit snel en goed op en maakte zich het onderwerp eigen. We hebben veel baat gehad aan de inzichten die het onderzoek heeft opgeleverd.”

Mark Julsing, Teamlead Business Intelligence, Noordhoff Uitgevers

Om de dienstverlening naar de scholen nog verder te kunnen verbeteren voerde onderzoeksbureau Enneüs voor Noordhoff een marktonderzoek uit. Bij dit onderzoek werden vertegenwoordigers van vo-scholen benaderd om deel te nemen aan een telefonisch interview waarin diverse thema’s aan de orde kwamen. De onderzoeksaanpak en de onderzoeksthema’s werden in nauwe samenspraak met Noordhoff opgesteld, om zo te komen tot een adequaat antwoord op de centrale onderzoeksvraag en tot optimale gewenste informatie voor de opdrachtgever.

Expertise Enneüs

Vanuit Enneüs zijn hebben wij de afgelopen jaren vele organisaties uit de overheid en non-profit mogen helpen met maatwerk marktonderzoek of onderzoek naar specifiek de naamsbekendheid, het imago of de reputatie van een organisatie. Daarnaast zijn woonwensonderzoeken vormen van marktonderzoek die wij uitvoeren, en maken ook behoeftepeilingen deel uit van ons aanbod. Op basis van onze brede en jarenlange ervaring met dit soort onderzoeken geven wij u graag concrete adviezen over wat de juiste aanpak is voor uw onderzoeksvraag.

Wij hebben ervaring met marktonderzoeken voor onder andere gemeenten, onderwijsinstellingen, waterschappen, woningcorporaties en cultureel maatschappelijke instellingen zoals musea en bibliotheken.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten