Biblionet Drenthe

Marktonderzoek naar de succesfactoren van innovatie

Biblionet Drenthe is de provinciale ondersteuningsinstelling (POI) t.a.v. de wettelijke bibliotheektaken voor de twaalf basisbibliotheken in Drenthe en fungeert als backoffice van negen plattelandsbibliotheken. Biblionet Drenthe streeft ernaar om aan het succes en de kwaliteit van het bibliotheekwerk in Drenthe bij te dragen, onder meer met innovatieve initiatieven. Biblionet en de samenwerkende bibliotheekorganisaties heeft zichzelf ten doel gesteld om van een klassieke bibliotheek (vooral gericht op de uitleenfunctie) te verschuiven naar een meer sociaal maatschappelijke georganiseerde bibliotheek. In deze transitie vinden er reeds diverse innovatieve initiatieven plaats. Wij zijn gevraagd om hier onderzoek naar te doen.

Biblionet Drenthe vroeg ons om een marktonderzoek / marktverkenning te doen naar wat innovaties tot een succes maken in de bibliotheeksector en wat sprekende best practices zijn. Waarom slagen sommige innovatieve ideeën wel, en anderen juist niet? Wat zijn succesfactoren van innovaties en wat kunnen we leren uit de praktijk? En op welke wijze kunnen we de organisatie inrichten, zodat er ook een goede voedingsbodem ontstaat voor innovatie?

Wij hebben dit onderzoek uitgevoerd door middel van deskresearch waarbij wij op zoek zijn gegaan naar praktijkvoorbeelden en door middel van een vragenlijst onderzoek onder leden en inwoners.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten