Gemeente Breda

Marktonderzoek innovatieve bedrijven

Naar aanleiding van ons onderzoek naar de innovativiteit van Rotterdamse bedrijven, heeft de gemeente Breda ons gevraagd om nader marktonderzoek te doen naar innovatieve bedrijven in de regio Breda. Om de regionale economie en innovatie verder helpen te ontwikkelen, wil de gemeente Breda namelijk meer inzicht in welke bedrijven zich in kansrijke sectoren bevinden. 

Opzet marktonderzoek innovatieve bedrijven

De opdracht bevatte het in kaart brengen van een selectie bedrijven in bepaalde (top)sectoren en specifieke thema’s. Voorbeelden van sectoren en thema’s die in kaart gebracht zullen worden, zijn:  smart industry, zorginnovatie, 3D-printing, logistiek en gaming.

De uitkomst van het onderzoek is een overzicht van verschillende bedrijven in de regio Breda geclusterd naar de diverse thema’s. De lijst wordt door de gemeente gebruikt om bijeenkomsten te organiseren en om vervolgafspraken voor bedrijfsbezoeken.

Diverse methoden van marktonderzoek

Marktonderzoek kan uitgevoerd worden met behulp van diverse methoden van onderzoek. Denk hierbij aan kwantitatieve methoden zoals schriftelijk, online en telefonisch vragenlijstonderzoek. Het is ook mogelijk om (soms aanvullend op vragenlijstonderzoek) meer kwalitatief onderzoek te doen aan de hand van interviews. Tevens is het aan te raden om documentstudie en deskresearch uit te voeren om marktinformatie op te halen. Veelal passen wij een combinatie van bovengenoemde methoden toe waarmee we de meest volledige antwoorden kunnen geven op de marktonderzoeksvraag die aan ons is gesteld.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten