Biblionet Drenthe

Marktonderzoek naar de succesfactoren van innovatie

Biblionet Drenthe is de provinciale ondersteuningsinstelling (POI) t.a.v. de wettelijke bibliotheektaken voor de twaalf basisbibliotheken in Drenthe en fungeert als backoffice van negen plattelandsbibliotheken. Biblionet Drenthe streeft ernaar om aan het succes en de kwaliteit van het bibliotheekwerk in Drenthe bij te dragen, onder meer met innovatieve initiatieven. Biblionet en de samenwerkende bibliotheekorganisaties heeft zichzelf ten doel gesteld om van een klassieke bibliotheek (vooral gericht op de uitleenfunctie) te verschuiven naar een meer sociaal maatschappelijke georganiseerde bibliotheek. In deze transitie vinden er reeds diverse innovatieve initiatieven plaats. Wij zijn gevraagd om marktonderzoek te doen naar de succesfactoren van innovatie.

Opzet marktonderzoek innovatie

Biblionet Drenthe vroeg ons om een marktonderzoek / marktverkenning te doen naar wat innovaties tot een succes maken in de bibliotheeksector en wat sprekende best practices zijn. Waarom slagen sommige innovatieve ideeën wel, en anderen juist niet? Wat zijn succesfactoren van innovaties en wat kunnen we leren uit de praktijk? En op welke wijze kunnen we de organisatie inrichten, zodat er ook een goede voedingsbodem ontstaat voor innovatie?

Wij hebben dit onderzoek uitgevoerd door middel van deskresearch waarbij wij op zoek zijn gegaan naar praktijkvoorbeelden en door middel van een vragenlijst onderzoek onder leden en inwoners.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten