Gemeente Assen

Marktonderzoek bedrijventerreinen

Werkvelden
Diensten

De gemeente Assen beschikt over meerdere bedrijventerreinen in Assen. De terreinen zijn op dit moment onvoldoende bezet en dienen verder ontwikkeld te worden met nader te realiseren bedrijfspanden. De gemeente wil hiervoor gericht acquisitie gaan plegen op bepaalde bedrijven. De gemeente heeft ons gevraagd om marktonderzoek uit te voeren naar de bedrijventerreinen in de gemeente.

Opzet marktonderzoek bedrijventerreinen

Vragen waar antwoord op gegeven moet worden, zijn onder andere:

  • Welke (type) bedrijven zijn kansrijk om te benaderen?
  • Wat is hun behoefte?
  • Op welke wijze kan de gemeente Assen inspelen op deze behoefte om de kans op verkoop te maximaliseren?

Wij hebben hierbij gekozen voor een trapsgewijze aanpak. Allereerst wordt door middel van deskresearch inzicht gecreëerd in de context van de uitdaging. Hierbij wordt onder andere gekeken naar concurrerende plannen, trends en ontwikkelingen en naar verhuisgedrag van bedrijven in de regio en in zijn algemeenheid. De uitkomsten worden gezamenlijk geïnterpreteerd en dient als input voor het vervolgonderzoek. Hierbij staan verdiepende interviews met stakeholders (onder andere bedrijfsmakelaars, ondernemersverenigingen en wethouders) alsmede een vragenlijst onderzoek onder een geselecteerde groep bedrijven centraal.

De kracht van deze aanpak is de mix van onderzoeksmethoden waarbij vanuit verschillende invalshoeken inzichten worden gecreëerd. Door middel van periodieke afstemming komt de gemeente Assen niet voor verrassingen te staan en sturen we bij indien dat nodig dan wel wenselijk is.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over marktonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten