Bibliotheken Noordwest Veluwe

Ledenonderzoek bibliotheken

Werkvelden
Diensten
Oplossingen

Bibliotheek Noordwest Veluwe geeft met haar werk invulling aan de Wsob. Deze wet schrijft openbare bibliotheken vijf functies voor die de basis vormen voor de doelstelling van de wet, namelijk dat iedere Nederlander toegang moet hebben tot een fysieke en digitale bibliotheekvoorziening. Door toegang te bieden aan bibliotheekvoorzieningen wordt aan inwoners van de gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten de mogelijkheid geboden om mee te doen en te functioneren in de maatschappij. Om te toetsen wat de inwoners van de gemeenten van de Bibliotheek Noordwest Veluwe vinden, hebben wij zowel een onderzoek onder leden als een onderzoek onder niet-leden gehouden.

Opzet ledenonderzoek bibliotheken

Met de onderzoeksresultaten van het ledenonderzoek en het marktonderzoek hebben we Bibliotheek Noordwest Veluwe een goed inzicht weten te geven in wat zij goed en minder goed vinden aan (het aanbod van) de bibliotheek en welke kansen ter verbetering er mogelijk nog zijn. Tevens bieden de resultaten concreet inzicht in de behoeften en wensen van haar leden en van inwoners die nog geen lid zijn van de bibliotheek.

Ledenonderzoek bibliotheken op basis van uw wensen

Om tot de meest optimale onderzoeksopzet te komen, gaan wij met u in gesprek over uw doelen en informatiebehoefte. Op basis van deze afstemming zullen wij een onderzoeksplan uitwerken waarin wij met u onder andere de opzet van de vragenlijst gaan uitwerken en na zullen gaan op welke wijze de leden het beste benaderd kunnen worden voor het onderzoek.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over ledenonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten