Veiligheidsregio Groningen

Inwonersonderzoek naar risicobewustzijn inwoners provincie Groningen

Veiligheidsregio Groningen heeft Enneüs gevraagd een inwonersonderzoek te doen naar het risicobewustzijn van inwoners van de provincie Groningen. Hierbij wordt gekeken of mensen zich bewust zijn van risico’s in hun direct woon- en leefomgeving. Denk hierbij aan aardbevingen, overstromingen, brand en het uitvallen van nutsvoorzieningen.

Uitkomsten inwonersonderzoek

Deze inventarisatie staat in relatie tot het organiseren van een campagne om het bewustzijn en de beleving van deze risico’s te vergroten onder inwoners van Groningen, om zo aan (het bewustzijn van) zelf- en samenredzaamheid te werken. Uit het inwonersonderzoek, dat is gehouden onder een representatieve groep inwoners uit Groningen, blijkt dat mensen zeer angstig zijn voor aardbevingen en een epidemie of ziektegolf. Er is hierbij duidelijk een rol weggelegd voor de veiligheidsregio; mensen worden graag geïnformeerd en geadviseerd en zien de veiligheidsregio daarbij als een vertrouwde partner.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over inwonersonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten