Woonstichting Vechthorst

Imago-onderzoek VechtHorst

Werkvelden
Diensten

Woonstichting VechtHorst is een woningcorporatie met ongeveer 2.500 verhuureenheden in de gemeenten Dalfsen en Staphorst. VechtHorst verhuurt, beheert en bouwt sociale huurwoningen en garages en biedt verschillende typen woningen aan, zoals appartementen en eengezinswoningen. VechtHorst vroeg onderzoeksbureau Enneüs om een naamsbekendheidonderzoek en imago onderzoek op te zetten en uit te voeren onder verschillende relevante doelgroepen. Met het onderzoek wilden we antwoord geven op de vraag hoe goed de doelgroepen VechtHorst kennen en wat is het imago van de organisatie is bij deze doelgroepen. Het doel van het onderzoek was om (de communicatieafdeling van) VechtHorst concrete handvatten aan te reiken waarmee het de communicatie van de organisatie direct zou kunnen optimaliseren, zowel in het kader van de internal als de external branding. Daarnaast diende het imago-onderzoek Vechthorst zo opgezet te worden dat in de toekomst (bijvoorbeeld in 2024 of 2025) een herhaalmeting/effectmeting kan worden uitgevoerd waarmee het effect van de inspanningen op basis van de meting in 2022 in beeld kan worden gebracht.

De samenwerking met Enneüs voor ons imago-onderzoek was heel prettig door hun zorgvuldige en duidelijke voorbereiding en aanpak. Ze konden snel schakelen en gingen voortvarend te werk, waardoor we in korte tijd veel waardevolle informatie hebben verzameld. Die levert ons concrete handvatten op voor onze communicatieaanpak.

Janneke Nijholt, communicatieadviseur Woonstichting VechtHorst

We deden het onderzoek onder huidige klanten (huurdersonderzoek), potentiële klanten en samenwerkingspartners, hetgeen scherpe beelden opleverde van de zaken die VechtHorst omtrent haar communicatie nog verder kan optimaliseren. Daarnaast vroegen we eigen medewerkers van de organisatie wat zij verwachtten dat de huurders zouden antwoorden op de diverse vragen over de bekendheid en het imago van VechtHorst. Dit ‘spiegelonderzoek’ leverde een mooi extra perspectief op waarmee de woonstichting nog betere handvatten kreeg om effectieve en concrete communicatieplannen op te stellen.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over onderzoek en onze aanpak, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten