Triada

Huurdersonderzoek energiebewustzijn

Werkvelden
Diensten

Al meer dan 100 jaar is Triada actief in haar werkgebied, dat bestaat uit de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Een groot werkgebied, waar de woonstichting aan ruim een kwart van de bevolking in deze gemeenten huisvesting biedt. In totaal heeft Triada ruim 6.500 woningen in de verhuur, waarbij de woonstichting zich inzet voor het aanbieden van betaalbare huurwoningen van goede kwaliteit in een prettige woonomgeving. Als het gaat om Triada’s ambitie om huurwoningen van goede kwaliteit in een prettige woonomgeving aan te bieden die ook nog eens betaalbaar zijn, dan is de omgang met energie en duurzaamheid een zeer relevant en bovendien zeer actueel thema. Triada vroeg zich echter af in hoeverre dit thema speelt bij de huurders van de organisatie, en schakelde onderzoeksbureau Enneüs in om dit huurdersonderzoek energiebewustzijn op te zetten en uit te voeren.

“Triada is enthousiast over de samenwerking met Enneüs en de resultaten zijn voor ons echt een goudmijn. Vooral het dashboard dat ons in de gelegenheid stelt om die op alle mogelijke manieren dynamisch uit te lezen is een enorme hulp. Enneüs heeft ons uitstekend geholpen om de vragen die we hadden in een onderzoek te gieten. Met deze resultaten kunnen we veel meer op maat met onze huurders communiceren over duurzaamheid.”

Karin van Beers, communicatieadviseur Triada

De vraag achter het huurdersonderzoek energiebewustzijn

Tijdens het onderzoek onder de huurders van Triada kwamen vragen aan de orde als: Zijn huurders zich bewust van de uitdagingen die er (wereldwijd) liggen op het gebied van de omgang met energie en duurzaamheid? In hoeverre zijn huurders bekend met dit thema en zich bewust van het belang ervan? In hoeverre kennen huurders manieren om op een goede manier met energie en duurzaamheid om te gaan? Wat is de houding van huurders ten aanzien van dit thema? Zien zij een eigen rol bij het verbruiken van minder energie? Of vinden zij dit hoofdzakelijk de verantwoordelijkheid van de verhuurder?

Voor dit onderzoek besloten we, samen met een werkgroep van Triada, om kwantitatief onderzoek uit te voeren. We gebruikten een vragenlijst die online kon worden ingevuld. In totaal leidde dit tot zo’n 750 ingevulde vragenlijsten. Op basis van de responses konden we Triada duidelijke antwoorden geven op de verschillende onderzoeksvragen die centraal stonden in dit onderzoek. Samen met de werkgroep zijn de resultaten geïnterpreteerd, waarna we een samenvattend managementrapport opstelden waarin alle onderzoeksresultaten, inclusief de voornaamste conclusies van het onderzoek, overzichtelijk samenkwamen.

“We zijn erg tevreden met de dienstverlening van Enneüs. Professioneel, correct en zorgvuldig is er tijd en aandacht besteed aan de onderzoeksopzet. Met de juiste nuance en kennis van zaken zijn de vragen in een goede samenhang opgesteld. De omgang met persoonsgegevens van onze huurders is eveneens professioneel en correct. Mede door dit alles zijn de eerste inzichten nu al zeer waardevol en wie weet wat wij nog met het dynamische dashboard aan inzichten kunnen ophalen in de aankomende periode…“

Gerben Overmars, programmaregisseur duurzaamheid Triada

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over huurdersonderzoek en onze aanpak, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Martin Bloem en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten