Aprisco Vastgoed

Haalbaarheidsonderzoek sport- en recreatiecentrum SilverDome Zoetermeer

Aprisco is sterk in het ontwikkelen en exploiteren van vastgoed. De organisatie met een hoofdvestiging in Assen werkt nauw samen met bestaande en potentiële huurders, maar ook met de betrokken (semi-) overheden op lokaal, regionaal, provinciaal en landelijk niveau. Dit leidt tot langjarige partnerships. Aprisco is onder meer eigenaar van sport- en recreatiecentrum SilverDome in Zoetermeer. Dit centrum betreft een multifunctionele kunstijsbaan en evenementen locatie, maar ook zijn er volop mogelijkheden voor gezelschappen om kantoor- en bedrijfsruimtes te huren. Wij hebben een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor dit sport- en recreatiecentrum.

Aanpak haalbaarheidsonderzoek sport- en recreatiecentrum

Aprisco vroeg onderzoeksbureau Enneüs om mee te denken in de optimalisatie van het concept door een haalbaarheidsonderzoek inclusief panelonderzoek op te zetten en uit te voeren. Hoe kan het bereik worden vergroot van dit sport- en recreatiecentrum en hoe kunnen alternatieve inkomsten (o.a. uit evenementen) worden geoptimaliseerd? Enneüs voerde een onderzoek uit voor Aprisco waarin onder meer relevante demografische factoren in kaart werden gebracht, maar waarbij ook een doelgroepenonderzoek werd uitgevoerd in de particuliere en de zakelijke markt. Het haalbaarheidsonderzoek ging niet alleen in op de behoefte van potentiële afnemers, maar ook werd er gekeken naar concurrentie, sterke en zwakke punten van het sport- en recreatiecentrum en het onderscheidend vermogen ervan.

De resultaten werden mondeling toegelicht aan Aprisco en andere betrokken stakeholders, zoals de gemeente Zoetermeer.

Kunnen wij u van dienst zijn?

Wilt u meer weten over haalbaarheidsonderzoek, onze aanpak of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem gerust contact op met onze collega Robbert Klein Koerkamp en laat u overtuigen van onze meerwaarde.

U kunt ons ook bereiken via ons contactformulier of u kunt ons bellen op 050 – 711 52 55.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten