Biblionet Groningen

Gebruikersonderzoek nieuwe website

Werkvelden
Diensten
Oplossingen

Biblionet Groningen geeft in opdracht van 22 Groningse gemeenten en de provincie Groningen zo goed en efficiënt mogelijk uitvoering aan de publieke taak van het bibliotheekwerk. Ruim 100.000 bibliotheekleden en nog meer inwoners van de provincie Groningen maken gebruik van de bibliotheek. Biblionet Groningen heeft ons gevraagd een gebruikersonderzoek uit te voeren voor de vernieuwde website. Het betreft een eerste onderzoek naar de ervaringen van gebruikers met de nieuwe website en is daarmee een nulmeting.

Het gebruikersonderzoek heeft praktische handvatten opgeleverd waar we mee aan de slag kunnen. De samenwerking met Enneüs is plezierig: ze denken met je mee, zijn flexibel en werken vlot. In de toekomst schakelen we ze zeker nog eens in.

Nienke Sikkema, strategisch marketeer Biblionet Groningen

Om de meningen en ervaringen van de gebruikers van de website in beeld te brengen, hebben wij meerdere focusgroepen georganiseerd. In nauwe samenspraak met Biblionet hebben wij praktijkopdrachten opgesteld die zijn uitgevoerd door leden en niet-leden. Door deelnemers opdrachten te laten uitvoeren is onderzocht hoe de website wordt gebruikt en hoe verschillende functies van de website worden ervaren. Naast de focusgroepen is er een online vragenlijst naar de leden van Biblionet Groningen verstuurd waarin zij hun tevredenheid over de functies en mogelijkheden van de website konden uiten.

Na het analyseren van de resultaten uit de focusgroepen en de online vragenlijst is er een overzichtelijk rapport opgesteld. Hierin zijn een aantal conclusies en aanbevelingen opgenomen voor het verbeteren van de gebruikerservaring van de website. Biblionet Groningen kon direct aan de slag met de aanbevelingen om zo voor een prettige online ervaring te zorgen en nog klantgerichter te werken. Door periodiek onderzoek te doen kan Biblionet Groningen de gebruikerservaring blijven verbeteren en laten aansluiten op de wensen en behoeften van de leden.

Voorbeeldcases

Hieronder vindt u nog meer voorbeeldprojecten.

Zijn onze onderzoeksoplossingen iets voor u?

Sluiten